Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

27 september 2016

Emoties als ziekte... een verrassende SF-film 'Equals' - toekomst - omgaan met emoties

Verrassende film over emoties (SF)

Film 'Equals' - wat als emoties verboden zijn in de nabije toekomst?


Ik heb sinds twee maanden een Pathé Unlimited card en zie dus ineens meer en ook totaal andere films in de bioscoop dan ik voorheen gewend was. Equals vond ik een verrassend goede film over emoties.

In deze film maken we kennis met een toekomstige, klinisch wit-uitziende wereld waar emoties verboden zijn. Het tonen van gevoelens ten aanzien van anderen wordt beschouwd als een ernstig ziektebeeld, genaamd SOS. Van hogerhand (Big Brother is watching you) bepaalt men dat het hebben van emoties een ernstige ziekte is.
Nia (Kristen Stewart) en Silas (Nicholas Hoult) tonen affectie voor elkaar, gevoelens die met de dag sterker worden. Zijn ze verliefd of juist ernstig ziek? Met gevaar voor eigen leven proberen ze bij elkaar te zijn. Hun ontmoetingen krijgen een Romeo & Juliet-achtige afloop.

+ de vrouwelijke hoofdrolspeelster komt wat mannelijk over, de mannelijke hoofdrolspeler juist vrouwelijk; dit benadrukt het androgyne karakter van de mensheid in de nabije toekomst
+ veel close ups en langzaam acteerwerk, emoties/emotieloos
+ SF, witte omgeving; liefhebbers van kunst en architectuur zullen deze film zeker kunnen waarderen
+ prachtige achtergrondmuziek (synthesizer?)
- verhaaltje is dun
- Romeo & Juliet-constructie
- niet geschikt voor kijkers die van snelle actie houden.

Ondanks het trage acteerwerk, de minimale kunstzinnige decors, de vele close ups van slechts twee acteurs en een paar bijfiguren... vond ik dit een verrassend mooie film. Een aanrader voor wie interesse heeft in het onderwerp emoties, en mogelijk ook interessant - qua sfeer en uitstraling - voor wie een vorig leven had in Atlantis.

De filmtrailer vind je hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur