Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

21 mei 2017

Film over het leven van ontdekkingsreiziger Percy Fawcett - tijdsperiode 1905-1925 - The Lost City of Z

Uitstekende film over het leven van Percy Fawcett

The Lost City of Z - Percy Fawcett, ontdekkingsreiziger begin 1900

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en het idee van het bestaan van een mythische stad in het tropische regenwoud ronduit belachelijk gemaakt. Fawcett is vastbesloten terug te keren naar de jungle.
'The Lost City of Z' is een Amerikaanse biografische avonturenfilm uit 2016 (141 min.), gebaseerd op het leven van de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett. Verwacht géén actie- of avonturenfilm à la 'Raiders of the Lost Ark', want dat is deze film zeker niet. 'The Lost City of Z' is een trage film. Acteurs spelen uitstekend, het camerawerk is okay, het verhaal aan de saaie kant. Dit komt omdat het niet zozeer gaat over de zoektocht naar een verdwenen oude beschaving in het Amazonewoud, maar veel meer over het (gezins)leven van ontdekkingsreiziger Percy Fawcett in de periode 1905-1924 en hoe hij tot bepaalde keuzes komt.

De echte Percy Fawcett

Hieronder foto's van de 'echte' Percy Fawcett, in de film gestalte gegeven door de acteur Charlie Hunnam. Sienna Miller vond ik de beste actrice in deze film, zij speelt de vrouw van Percy, Nina Fawcett. 
Pluspunten aan 'The Lost City of Z': goed acteerwerk, aandacht voor juiste sfeer en kleding uit periode 1905-1925. 
Minpunten: weinig actie, ook al doet de filmtrailer dat wel vermoeden; het gaat nauwelijks over oude beschavingen, de indianen in het Amazonegebied hadden er echter uit kunnen zien. 
Totaalcijfer voor deze film: 8.

Voor welke kijkers geschikt?

Kijken als je vorige levens had in die tijdsperiode of houdt van thema's als eerlijkheid duurt het langst, het gezinsleven in Engeland begin 1900, positie van de vrouw, de eerste ontdekkingsreizen naar het Amazonegebied, hoe men in die tijd aankeek tegen natuurvolken.
Voor de filmtrailer, klik hier.
  

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer

Regressie- en reïncarnatietherapeut
www.vorigelevens.nl