Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

30 maart 2018

Eindelijk bevrijd! Reïncarnatie en de Tweede Wereldoorlog - artikel van Marianne Notschaele in ParaVisie april 2018

ParaVisie april 2018 - artikel van Marianne Notschaele
over vorige levens en de Tweede Wereldoorlog
Reïncarnatie & WOII

Update, je kunt dit artikel nu via dit linkje lezen!

Het aprilnummer van ParaVisie bevatte een extra lang artikel van mij over 'Reïncarnatie, vorige levens en WOII'.

"Onze ziel kan lang problemen ondervinden van trauma’s die zijn opgedaan in oorlogstijd. De Tweede Wereldoorlog eindigde weliswaar in 1945, maar voor mensen die toen stierven en daarna opnieuw incarneerden, is die oorlog soms nog steeds niet voorbij. Ze hebben bijvoorbeeld last van angst- en gedragsstoornissen, schaamte- en schuldgevoelens, maar weten niet waarom."

 

In dit verhaal voor spiritueel magazine ParaVisie heb ik een mooi praktijkvoorbeeld mogen verwerken van een cliënte, die een vorig leven had in de Tweede Wereldoorlog, als Joodse vrouw in Duitsland.

Verder lezen over vorige levens?

In enkele e-books - die je gratis kunt downloaden via de website www.vorigelevens.nl - vind je behalve andere reïncarnatieverhalen uit mijn praktijk nog meer cliëntverhalen die over de Tweede Wereldoorlog gaan. Ook in dit blog vind je ze, zet 'wo2' in het zoekfilter.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressietherapeut/reïncarnatietherapeut/auteur

28 maart 2018

Paranormale pareltjes op social media - paranormale ervaringen - geesten - spoken - ParaVisie - Marianne Notschaele

  
Paranormale ervaringen op social media, artikel ParaVisie

Paranormale Pareltjes

Op social media vertellen mensen openhartig over persoonlijke jeugdervaringen met geesten en over spooky situaties waarin hun jonge kinderen verzeild raken. Dankzij laagdrempelige Facebook- en Twitteraccounts worden berichten over paranormale ervaringen snel en gemakkelijk geplaatst en gedeeld met duizenden (on)bekenden. Soms zitten daar 'paranormale pareltjes' tussen.

Het artikel 'Paranormale P@reltjes' werd gepubliceerd in spiritueel magazine ParaVisie van maart 2018. Je kunt het artikel nu online via deze webpagina lezen.

Ik loop je astraal voorbij! - gratis e-book

Via deze webpagina kun je mijn boek 'Ik loop je astraal voorbij!' gratis downloaden: paranormale verhalen uit de praktijk met een vleugje humor.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

15 maart 2018

'Morgan, een liefde' - poëtische (mannen)roman van Bas Steman over reïncarnatie - boekrecensie - Tweede Wereldoorlog - vorig leven

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele las 'Morgan, een liefde',
een mooie roman van Bas Steman over reïncarnatie en wo2

Roman over liefde, de zin van het bestaan, reïncarnatie en de Tweede Wereldoorlog

Freelance documentairemaker en auteur Bas Steman (1971) schreef de prachtige roman Morgan, een liefde, geïnspireerd op eigen ervaringen. Houdt een plotselinge angstaanval verband met het leven van een jonge Britse parachutist, Morgan Probert, die sneuvelde in september 1944? Was Bas mogelijk zelf Morgan in een voorgaand leven? 
Op de slotpagina (blz. 319) van deze roman zegt de auteur: "Net als de ervaring die eraan ten grondslag ligt, wil dit boek niet in een hokje worden gestopt. Het is wat het is. Een roman, een autobiografie, een reisverslag, een steen in de vijver, een vraag, een getuigenis." 
Bas Steman beschrijft zijn zoektocht naar wat is, of was, in beeldende taal in deze bij vlagen ontroerende roman. Wie aan Morgan, een liefde begint, leest het geheid zo snel mogelijk uit. Het verhaal is helder geschreven, spannend, poëtisch van taal en greep mij - voorbij de tweede helft - bij de keel.

Poëtisch mannenboek

Wel vind ik dit echt een 'mannenboek'. Dat komt goed uit, want er zijn weinig vlot en goed geschreven romans voor mannen die gaan over de zin van het bestaan, reïncarnatie en mogelijke herinneringen aan een vorig leven. Als vrouwelijke lezer moest ik vooral in het begin even wennen aan hoe een mannelijke auteur over vrouwen en seksualiteit schrijft, over mannenvriendschappen en -gesprekken, sterke drank, vette happen, koelkasten vol bier, fanatiek wielrennen tot je lichaam er pijn van doet, liefde voor auto's en nogal wat 'godverdommes'. De zachtheid van de schrijver is met name terug te vinden in de verhaallijn van Betrys. Mogelijk dat vrouwelijke lezers dat deel (over herinneringen aan een verloofde die nooit meer thuis kwam) meer waarderen dan mannelijke lezers. 

Ontroerend

Op de cover staat een quote van Adriaan van Dis: "Ontroerend! Dit verhaal gaat heel veel mensen raken". Daar ben ik het mee eens. Als reïncarnatietherapeute  ken ik tienduizenden verhalen in allerlei varianten over herinneringen aan vorige levens, ook in oorlogstijd. Lang niet alle verhalen weten mij emotioneel te raken. Dat het Bas Steman wel lukte om mij met de inhoud van zijn roman, en zijn poëtisch taalgebruik, tot tranen te roeren, vind ik knap. 


Bas Steman - roman 'Morgan'
Mijn persoonlijke plussen en minnen

+ De roman leest als een trein en is uitstekend geschreven. Een aanrader dus.
+ Fotografen, kunstenaars, lezers die met 'licht' werken, zullen het taalgebruik in deze roman enorm waarderen. Het woordje 'licht' komt heel erg vaak voor, maar telkens in andere woordcombinaties, bijvoorbeeld: "Achter hen dansten lichamen, vertekend, onderbelicht als in een grofkorrelige film", "Mijn telefoon lichtte op", "Ze zag hoe zijn gezicht het daglicht ving", "Het licht was anders, zachter, alsof de dag me iets beloofde".
+ Mooie poëtische zinnen door het hele boek heen. Zoals:"De ziel van haar woning verrees: een immense boekenkast. Ik reisde langs de kasten. In de geknakte ruggen zocht ik haar leven alsof er in de rijen titels een DNA-code verborgen zat."... "We reden door de nacht, door eindeloze confetti van sneeuw, naar de bossen."... "Ik keek hoe haar ogen door mijn leven reisden."... "Het wolkendek was dunner geworden, crêpepapier dat aarzelend openscheurde." ... "De oorlog drong zich nog overal op, viel door de brievenbus, schoof aan aan tafel."
+ De verhaallijn van Betrys vind ik de mooiste in deze roman: over de naderende dood en dementie, herinneringen aan Morgan/'Mock', het willen vasthouden aan dromen en een geliefde.
+ In de dialogen tussen Bas/Anne en Bas/Thom zit gelukkig humor verwerkt om de soms zwaarmoedige levensvragen wat minder depri te maken.
+ In het begin vond ik arts Thom, vriend van Bas, een grote eikel. Naarmate de roman vordert (karakterontwikkeling), kreeg ik meer begrip voor zijn botte zienswijze op leven en dood. 
- Omgevingen zijn in prachtige zinnen beschreven, personen daarentegen blijven wat vlak. Daardoor kon ik me Wales bijvoorbeeld goed voorstellen, maar niet hoe de hoofdpersonen eruit zien.
+ Talenten uit een vorig leven zijn vaak terug te vinden in een erop volgend leven. "Zijn (Morgans) droom was om ooit op het vaste land te fietsen. Europa". Bas Steman schreef eerder de wielerroman De aankomst over Leontien van Moorsel. Het 'fietsthema' zal mannelijke lezers aanspreken.
+ Goede beschrijvingen van uittredingen op blz. 47 en 238: "Ik zie mezelf staan, van boven, van achteren, vanaf het water. Mezelf met de handen in de zakken, de zeewind die mijn haren grijpt. Jezelf zo zien heeft iets surrealistisch."... "Ik vloog op en zag ons staan, van boven, van voren en van achter. Vier mensen, niet ver van een auto, aan de rand van een bos dat zweeg".
+ Het verloop van de oorlogstijd in Wales wordt o.a. fijntjes weergeven aan de hand van fruitvoorraden in een winkel. Piramides van in lagen gestapelde sinaasappelen worden kleiner en kleiner. Op goede momenten in de roman verweven. 
+ Gebruikte woorden uit het Walesdistrict, zoals cariad (lief) staan onderaan betreffende bladzijden vertaald. Sfeerverhogend.
+ Geschikte roman voor sceptici ten aanzien van reïncarnatie (Blz 190:"Mensen verzonnen de raarste dingen uit angst geen betekenis te hebben. Iedere religie, iedere theorie is een pleister, een placebo om te voorkomen dat we gek worden.")
+ Collega-reïncarnatietherapeuten zullen de kindertekeningen leuk vinden als 'aha-momentje'.
+ Mooi beschreven hoe vasthouden aan een gestorven geliefde, aan oude herinneringen, voorkomt dat je een nieuwe liefde een echte kans geeft.
- De beschreven 'sessie' (vorig leven) vond ik therapeutisch gezien zwak; geen wonder dat de auteur dagenlang last had van opgerakelde emoties. Geen goede reclame voor het vak reïncarnatietherapie. Jammer.
+ Mooi boek voor mannen die wat cynisch in het leven staan, een tikkeltje depressief zijn en zich afvragen 'wat de zin is van ons huidige bestaan'.

Bas Steman in bibliotheek en boekhandel - programma

Wil je de auteur van Morgan, een liefde horen spreken over zijn roman of persoonlijk ontmoeten? Bas Steman is de komende periode hier te zien:

- 14 april 2018 om 16.00 uur; Boekhandel Van Gennep in Rotterdam
- 17 april 2018 om 20.00 uur; Oosterbeek Meyers en Siegers, locatie Eventtheater Concertzaal
- 19 april 2018 om 20.00 uur; Bibliotheek Zutphen ism boekhandel Van Someren en Ten Bosch, met Marlies Claasen (uitgebreide lezing over de achtergronden bij het boek)
- 23 april 2018; Pakhuis Enschede debat over reïncarnatie 
- 25 april 2018 om 19.30 uur; Primera XL Bosman Brummen
- 3 mei 2018 om 20.00 uur; De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam
- 22 mei 2018 om 20.00 uur; Oss, Boekhandel Derijks
- 4 juni 2018 om 20.00 uur; Venlo, Citycinema

Verder lezen

Meer informatie, zie Facebookpagina boek Morgan, een liefde.
Voorgaand blogartikel over Morgan, een liefde.

Bas Steman | Morgan, een liefde | ISBN 9789046823125 | 319 pagina's | paperback 19,99 | ook verkrijgbaar als e-book | uitgeverij Nieuw Amsterdam

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

Albert Verlinde: "Ik zou een Joods jongetje zijn geweest" - vorig leven - reïncarnatie - Tweede Wereldoorlog

Glas-in-lood-raam Davidster, Menorah
(c) Foto: Pixabay TuendeBede
Snelle reïncarnatie - Holocaust

In 2007 werd theaterproducent/presentator Albert Verlinde geïnterviewd door journalist Hans van der Beek. In dat gesprek (voor het Parool?) vertelde Albert: "Een waarzegster heeft ooit mijn hand gelezen en die zei dat ik redelijk snel ben gereïncarneerd. In een vorig leven schijn ik terechtgesteld te zijn in een Aziatisch land. Ik was een danseres die ontrouw was, zei die waarzegster. Het is wel vreemd als iemand je dat vertelt.” 
Hierop vroeg Hans van der Beek: "En die te snelle reïncarnatie?" 
Albert: "Ik zou een Joods jongetje zijn geweest dat in Auschwitz is omgekomen." 
"Gelooft u dat, of vindt u het een fascinerend verhaal?" 
"Ik geloof het wel. Als jongetje al was ik gebiologeerd door het verhaal van Anne Frank. Welk jongetje duikt er nou zo in dat verhaal? Ik praat er eigenlijk liever niet over, want ik wil niet aanmatigend overkomen."

Er zijn vele verhalen in omloop van mensen die zich vorige levens herinneren die eindigden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat dat betreft, niets nieuws onder de zon. Albert Verlinde kreeg na bovengenoemd interview bakken kritiek over zich heen, vooral vanuit de Joodse hoek. Andere critici, de 'Kwalbert'- en homohaters vonden dat hij te ver ging met deze 'homocaust'. Ik weet nog dat ik toen terugdacht aan mijn tv-ervaring in 1996 (zie dit blogartikel), waarin ik vertelde over mijn vorig leven als Joods meisje. Nog nooit zo veel shit over me heen gekregen... Hoe waagde ik dit te beweren!

Vorige levens & Tweede Wereldoorlog

Meer lezen over vorige levens en de Tweede Wereldoorlog? Kijk op www.vorigelevens.nl bij informatie over boeken als Diehards in de war en Waarom Esther geen Robinson werd. Ook in diverse gratis te downloaden e-boeken staan verhalen over herinneringen aan vorige levens in oorlogstijd, zoals in Een kat heeft negen levens, een mens... Je kunt ook in dit blog Vorige Levens verder zoeken naar artikelen over dit onderwerp. Zet 'wo2' in het zoekfilter.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

9 maart 2018

'Outlander' - Netflix - tv- drama - vorige levens - liefde - relaties


Netflix - Outlander

Meerdere personen tipten me over het bestaan van de Netflix-serie Outlander.

Outlander is een Brits/Amerikaans tv-drama (2014-2017), gebaseerd op de romans van Diana Gabaldon. 
Een verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog, Claire Randall (gespeeld door Caitriona Balfe) wordt heen en weer geslingerd tussen twee levens en liefdes: 1945 en 1743 in Schotland.

Meer informatie, klik op:
Wikipedia - Outlander
Netflix - Outlander
Trailer
Op YouTube kun je aan de hand van vele clips zelf bepalen of de inhoud van deze serie wat voor je is. Veel kijkplezier!

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

8 maart 2018

Jazz Jennings over een vorig leven: "Still hungry to be accepted" - reïncarnatie - vorige levens

Transgender Jazz over een vorig leven

Hongerig naar liefde of naar eten in een vorig leven?

De 17-jarige transgender YouTube personality en LGBTQ-activist Jazz Jennings (2000) onderging regressietherapie. Ze stuitte op een vorig leven als homoseksuele 'Cal'.

Filmpje, klik op People.com: "Still hungry to be accepted".

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapie/auteur
www.vorigelevens.nl 

Film 'Every Day' - het maakt niet uit voor de liefde in welk lichaam je ziel zit - liefde - relaties - gender

 


Iedere dag in een ander lichaam

In de bioscoop zag ik de trailer van de film Every Day regelmatig voorbijkomen. Ik wil de film nog gaan bekijken, want de sfeer die de trailer uitstraalt vind ik heel prettig, evenals het onderwerp: van iemand houden ongeacht welk lichaam daarbij hoort. Doelgroep: jongeren.

Every Day is een charmante romantische tienerfilm, gebaseerd op een boek met dezelfde titel van auteur David Levithan.
De 16-jarige Rhiannon wordt verliefd op Justin. Ze beleven samen een mooie dag. Justin blijkt echter een rondreizende ziel, 'A', die iedere dag opnieuw wakker wordt in een ander lichaam. Maar Rhiannon en 'A' zijn verliefd, willen bij elkaar blijven, elkaar weer zien. In welk lichaam 'A' plaatsneemt maakt Rhiannon weinig uit: jongen, meisje, dun, dik, blank, Aziatisch. Liefde is sterker dan vorm of gender.  
Sommigen zullen Every Day vast een zoetsappige draak van een film vinden, maar wat is er verkeerd aan de boodschap 'het maakt niet uit van wie je houdt'?

De filmtrailer kun je bekijken via deze webpagina.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl