Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

30 oktober 2018

Film 'De dirigent' over het leven van de vrouwelijke dirigent Antonia Brico (1902-1989)


Actrice Christianne de Bruijn als Antonia Brico in de film 'De Dirigent'

 
Dirigent Antonia Brico (1902-1989)

Mooie (geromantiseerde) film over het leven van de vrouwelijke dirigent Antonia Brico

Een mooie bioscoopfilm voor muziekliefhebbers: 'De Dirigent'. Over een deel van het leven van de Nederlands/Amerikaanse eerste vrouwelijke dirigent Antonia Brico (1902-1989). 
Antonia Brico werd in 1902 in Rotterdam geboren als Wilhemina Wolthius. Met haar adoptieouders verhuisde ze in 1908 naar Californië. Na een muzikale opleiding in de VS vertrok ze in 1927 naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse in 1929 afstudeerde. In 1930 debuteerde ze als eerste vrouwelijke dirigent voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 was ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest stond. 
Haar bewogen leven stond veelal in het teken van 'een plaats veroveren en behouden in de (tot op de dag van vandaag) door mannen gedomineerde dirigentenwereld'. Op 75-jarige leeftijd dirigeerde ze haar laatste concert in New York. Brico overleed in 1989.



Spelers: in de hoofdrol Christianne de Bruijn. Bijrollen: Annet Malherbe als haar moeder, Raymond Thiry als haar vader, Gijs Scholten van Aschat als dirigent Mengelberg. En een prachtige bijrol van Scott Turner Schofield als muzikale vriend Robin. Regisseur: Maria Peters.
Een hele aangename (internationale) film van dik twee uur. De Tilburgse actrice Christianne de Bruijn speelt uitstekend! Ik hoop haar vaker in nieuwe films tegen te komen. 
Fijne sfeerneerzetting van de jaren twintig (muziek, gebouwen, kleding, make up). Onderwerpen als #MeToo (pianodocent/leerling), feminisme, passie, volharden en doorzetten. Keuzes moeten maken tussen liefde/relatie en muziek/dirigent worden. Absolute aanrader. Deze film kan wel eens hoge ogen gaan gooien op festivals.

De filmtrailer kun je hier bekijken.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl