Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

25 oktober 2018

Windtelefoon - Japan - contact via telefoon met overledenen - rouwverwerking


(c) Afbeelding uit VPRO-programma Tokidoki, via UitzendingGemist

Japanse windtelefoon: praten met de doden

In het tv-programma Tokidoki gaat schrijfster Paulien Cornelisse - soms op droog komische wijze - in gesprek met allerlei Japanners. In aflevering 4 van 7 oktober 2018 ging het over 'Mono no aware', de schoonheid van de vergankelijkheid.

Paulien gelooft niet in leven na de dood, niet in het bestaan van zielen en al helemaal niet in contact maken met overledenen, maar ze sprak wel met een man over zijn 'windtelefoon'. Al meer dan 30.000 Japanners maakten er gebruik van. Een ouderwets wit telefoonhuisje met daarin een zwarte bakelieten telefoon, die nergens op is aangesloten. Wie wil, kan de hoorn van het toestel oppakken en praten tegen overledenen. Uitgesproken woorden zullen de zielen via de wind bereiken.

Een lange documentaire in het Engels over deze windtelefoon kun je via dit linkje bekijken. Een aanrader voor wie zich met rouwverwerking bezighoudt.
Via UitzendingGemist zijn de afleveringen van 'Tokidoki' nog te zien. En ik vroeg me natuurlijk af, waarom Paulien Cornelisse zich zo thuis voelt in Japan, zelfs ooit Japans studeerde... heel vaak ligt daar een vorig leven aan ten grondslag, eentje in Japan, met fijne herinneringen.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl