Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

4 januari 2019

Held of misdadiger in oorlogstijd? Boek 'En we noemen hem' van Marjolijn van Heemstra - oorlog - wo2


Marjolijn van Heemstra: 'En we noemen hem'

Wie bepaalt wanneer iemand 'goed' of 'fout' is?

Dit boek gaat op mijn leeslijst. Als reïncarnatietherapeut heb ik vaak te maken met keuzes die mensen maakten in moeilijke situaties. Lang niet altijd overzagen ze daarvan de gevolgen. Gemaakte beslissingen in vorige levens kunnen (levens)lang doorwerken. Geloofsovertuigingen ook. In hoeverre is iemand 'goed of slecht' bij het maken van keuzes die snel moeten worden genomen om te overleven in oorlogstijd?

Schrijver/dichter/theatermaker Marjolijn van Heemstra schreef in 2017 'En we noemen hem', een interessant boek waarin de vraag 'fout of niet fout in oorlogstijd' aan bod komt.

Over de inhoud van 'En we noemen hem'

Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie zogenaamde 'foute Nederlanders' komen om het leven. Brein achter de aanslag is Frans Julius Johan, een verre oom van de auteur. In Marjoleins familie groeit 'de aanslag van de bommenneef' uit tot een ware heldendaad. 
Op haar achttiende krijgt Marjolijn een zegelring die van deze 'bommenneef' was, met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als Marjolein jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het echte verhaal achter de Sinterklaasmoorden. Met de toename van de dikte van haar buik groeit ook de twijfel: was de bommenneef een held of een gewone misdadiger?

Mythe vervlochten met werkelijkheid. Een spannend verhaal over goed of fout. Kun je een pasgeboren baby opzadelen met de geschiedenis van zijn oudoom? Een boeiend boek voor reïncarnatietherapeuten die werken met thema's oorlog, keuzes, zwangerschap en geboorte.

Meer over Marjolijn van Heemstra en de inhoud van 'En we noemen hem' vind je op deze webpagina.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur