Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

18 juli 2023

Mooie animatiefilm 'Elemental' - (innerlijk vuur) - immigratie - 2e generatie, opvolgingsproblematiek - elementen water en vuur - liefde

 

Elemental - animatiefilm

Water en vuur - Disney animatiefilm voor kinderen en volwassenen

In 'Elemental City' wonen vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen. Ember is een jonge vurige vrouw. Ze woont met haar ouders in een soort ChinaTown voor vuurbewoners. Haar vader en moeder zijn immigranten, ze verlieten hun eigen land en bouwden hier een nieuw bestaan op én een eigen winkel.

Voor kinderen is deze prachtige animatiefilm gewoon leuk en grappig (water en vuur, liefde, vriendschap), voor volwassenen zit er nog veel meer in, namelijk een tweede verhaallijn op de achtergrond.

Vader is oud en ziek, de winkel zal op termijn overgenomen worden door de volgende generatie: dochter Ember. Eerst wil vader zo lang mogelijk alles zelf doen, later vertrouwt hij pas zijn dochter. Maar wil Ember wel? Door contact met het waterelement Wade ziet Ember dat ze andere talenten heeft (zo kun je met zand + vuur glas maken). Hoe zit het met haar innerlijke vuur? En heel symbolisch: 'de vlam' die de ouders meebrachten uit hun land van herkomst: de wil om iets te bereiken, blijft die vlam branden of dooft-ie uit?

De ingesproken stemmen in de originele Amerikaanse versie zijn perfect gekozen. Na een kwartiertje kijken, zit je helemaal in deze geloofwaardig aandoende Elemental City en de familie van Ember. Of de stemmen voor de Nederlandse versie ook zo perfect zijn, dat durf ik niet te zeggen. Een aanrader voor volwassenen is de OV versie. De problematiek '2e generatie immigranten' is subtiel in de film verwerkt.

Trailer: klik hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer

www.vorigelevens.nl