Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

7 december 2011

Amerikaanse documentaire over reïncarnatie - bedoeld voor Discovery Channel - the making of ...

Eliot Estep, Julia Sviridov/Svadihatra, Marianne Notschaele in München


Eind november ontving ik een uitnodiging van Julia Sviridov. Of ik de week erop naar München kon vliegen om in een tv-studio als gast te worden geïnterviewd voor een American documentary about reincarnation and past lives ...
Nadat ik over de eerste schrik heen was - ik hou er niet zo van om met mijn hoofd op tv te 'moeten' en in mijn uppie reizen per vliegtuig vind ik niet echt geweldig - zei ik dat ik zou komen.

Mijn rol in het geheel was vaag. Bijna had ik spijt van mijn toezegging. Wie er nog meer geïnterviewd zou worden, hing af van wie dat weekend in München kon zijn. Een Russische wetenschapper probeerde tijdig een visum te krijgen, een Fransman wist niet of hij dat weekend kon komen en een Belgische financier van het project wilde mij nog spreken voordat ik naar München vloog.
De les in loslaten kon beginnen. Superlastig voor een controlefreak als ik.

Ik kreeg keurig netjes een E-ticket gemaild, vloog via Schiphol naar München en verbleef in het eerste weekend van december aldaar in een hotel.
Pas in het hotel ontmoette ik Julia en Eliot voor het eerst, in mijn huidige leven welteverstaan, zie foto hierboven, en hoorde ik wat precies de bedoeling was. No doubt dat we oude connecties hadden wat voorgaande levens betrof :).

Zaterdagochtend in alle vroegte was er direct een vergadering met cameraman, editor en regisseur. Eliot, Julia en ik kregen een deel van de opnames te zien die al waren gemaakt. De documentaire is  bedoeld voor Discovery Channel en de Amerikaanse markt.
Een professionele Duits/Amerikaans/Italiaanse journalist met complete cameraploeg had al in een eerder stadium opnamen gemaakt van een Engelse hypnotherapeut, die Julia in lichte trance terugvoerde naar een van haar vorige levens, als Mayapriester in Mexico.

Ik was blij verrast over het ruwe filmmateriaal dat al was samengesteld. Mooie, scherpe camerabeelden in prachtige kleuren. Julia bezocht o.a. plekken in Mexico die met haar voorbije leven te maken hadden. De hypnotherapeut zei zowaar zinnige zaken over waarom vorige levens er nú toe doen en hoe ze in de weg kunnen zitten of verband houden met talenten. De regisseur was bezig met een bijzonder goede, algemene documentaire voor een breed publiek.
Ik vroeg me af waarom ze mij nog nodig hadden als past life therapist?

We vergaderden de hele dag over het round table gesprek dat wij drieën op zondag zouden moeten houden en dat gefilmd moest worden. Ons gesprek zou worden toegevoegd aan de documentaire van in totaal 90 minuten. Gespreksfocus: reïncarnatie, voorbije levens en het gegeven dat de ziel na de dood als eternal hologram blijft bestaan.
Urenlange discussies volgden. Wie zegt wat? En waarom? Wat is de meerwaarde van een ronde-tafel-gesprek?

In de tv studio in München

Zondagochtend gingen we gedrieën in de makeup. Het deed me denken aan mijn tv-optreden voor RTL4 in 1996. De zenuwen kwamen volop terug in mijn herinnering.

Julia is van oorsprong Russisch en spreekt Engels met een lastig te volgen accent. De Amerikaan Eliot, nu woonachtig in Zweden, sprak als enige vloeiend Engels. De cameraploeg mengde Duitse zinnen met Engelse woorden. Omdat ik af en toe als vertaler fungeerde tussen Julia, Eliot en de regisseur, kreeg mijn eigen Engelse uitspraak een merkwaardig accent. Benieuwd hoe dat straks overkomt in beeld en geluid. Ik reken op ondertitels in de documentaire.


Rechts de vrouw waar deze documentaire om draait: Julia en haar vorige levens

We filmden op zondag van 10.00 - 15.00 uur. Van de gerepeteerde vragen en antwoorden van de dag ervoor bleef niet zoveel overeind. Wel was alle input aan vragen en antwoorden nodig om tot deze opnameversie te komen. Zo zag ik meteen dat vergaderen inderdaad tot iets goeds kan leiden. Meestal ben ik daar nogal sceptisch over.

Ik schat dat er drie kwartier beeldmateriaal van mij is opgenomen. De cameraploeg werkte onder grote tijdsdruk omdat meerdere mensen hun vliegtuig die dag nog moesten halen.
Kan me amper herinneren wat ik gezegd heb in het Engels. Misschien wordt daarvan een aantal minuten gebruikt. Geen idee. Ik vertrouw erop dat de cameraman en de editor goed werk hebben verricht, gezien het ruwe beeldmateriaal dat ik eerder zag. Hopelijk knippen en plakken ze er een goed stukje uit.
De beeldresultaten heb ik niet teruggezien. Direct na mijn aandeel in het geheel moest ik hollen om een taxi te halen die me in vliegende vaart naar München Airport reed. 

Wie weet zie je mij over een aantal maanden op tv voorbijkomen. In een Amerikaanse documentaire over reincarnation and the chain of past lives. Misschien in een flits van een minuutje of drie, misschien meer. Misschien ben ik er wel uitgeknipt. That's life.
Ik hou jullie op de hoogte als ik te horen krijg wanneer de documentaire klaar is en wordt uitgezonden. Duimen dat het een mooie documentaire wordt!

Meer lezen over de vorige levens van Julia, ga naar www.ameliareborn.com
Wil je meer lezen over mijn connectie met haar, ga naar deze pagina op mijn website, tweede helft.

Groetjes, Marianne Notschaele