Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

20 november 2014

Filmtip: 'Interstellar' - ruimtereis - tijdreizen - toekomst - begrip 'tijd'

Film Interstellar

Interstellar

De 3-uur durende film Interstellar - die op dit moment in de bioscopen draait - kan ik je van harte aanbevelen om te gaan bekijken, vooropgesteld dat je houdt van onderwerpen als de nabije toekomst van onze aarde, ruimtereizen, het begrip 'tijd' en tijdreizen.
Klik hier voor de filmtrailer: Aankondiging film Interstellar

Acteur Matthew Mcconaughey op zijn best

Interstellar: mooi acteerwerk van Mackenzie Foy en Matthew Mcconaughey
Waar gaat het over?

Interstellar is een SF-film, geregisseerd door Christopher Nolan. Het verhaal is gebaseerd op wetenschappelijke theorieën van o.a. de natuurkundige Kip Thorne en speelt zich af in de nabije toekomst als op onze vervuilde aarde de mensheid aan het uitsterven is. Een groepje ontdekkingsreizigers bereidt zich voor op een belangrijke missie: op zoek gaan in de ruimte - via een wormgat in ons zonnestelsel, naar een andere dimensie - naar een nieuwe planeet waar de mensheid mogelijk kan blijven voortbestaan. De reis is niet zonder gevaar en de ontdekkingsreizigers weten niet precies wat het effect is op hun lichaam/leeftijd als ze in andere tijdsdimensies terechtkomen.
Astronaut Cooper (Matthew McConaughey) laat zijn gezin achter op aarde. Zijn dochter Murphy (Mackenzie Foy) wil hem beletten te gaan, maar dat mislukt. Cooper vertrekt met de belofte terug te keren. 

Spel van de acteurs

Matthew Mcconaughey zag ik de afgelopen jaren in veel films voorbijkomen, meestal in zogenaamde B-films waarin hij luchtige rollen vertolkte. Vanaf de films Ghosts of Girlfriends Past en recentelijk The Wolf of Wall Street werd zijn spel steeds beter en in Interstellar als astronaut Cooper speelt hij ronduit goed. Van actrice Anne Hathaway, in de rol van mede-astronaute, had ik meer verwacht. De jonge, veelbelovende Mackenzie Foy daarentegen speelt bijzonder overtuigend de rol van Coopers' dochter Murphy.

Tijd - tijdreizen - andere dimensies

Er zijn enkele minpuntjes aan deze film: rare sprongen in gebeurtenissen aan het begin waar het om NASA gaat, hier en daar matig acteerwerk van wetenschappers en soms saaie stukjes over natuurkundige wetten en theorieën, maar de pluspunten zijn absoluut in de meerderheid. Interstellar duurt maar liefst 3 uur, de film is spannend, de visuele effecten zijn goed, het acteerwerk van Mcconaughey is prima en de vader-dochter-relatie is mooi uitgewerkt. 
Het mooiste aan de film vond ik de gebeurtenissen op het einde. Het zou jammer zijn om dit hier te verklappen, dus zelf goed opletten aan het begin van de film om de eindpuzzel helemaal te kunnen begrijpen. Het heeft te maken met 'geesten', tijdreizen en andere dimensies en is supergoed weergegeven. Ook de visuele effecten zijn erg mooi gedaan.
Hou je van wetenschappelijke- en natuurkundige theorieën, andere dimensies, het heelal, tijdreizen, hoe 'tijd' zich verhoudt op aarde en andere planeten, heb je vorige levens gehad in buitenaardse sferen, dan moet je zeker gaan kijken.

Film Contact

Heb je genoten van Interstellar? De film Contact (uit 1997, met Jodie Foster) vertoont overeenkomsten met betrekking tot het onderwerp 'tijd' en reizen in andere dimensies.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl