Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

12 november 2015

'Le tout nouveau testament' - film - precies weten wanneer je gaat sterven... hoe reageer je?

Film 'Le tout nouveau testament'


Film 'Le tout nouveau testament'


In deze nieuwe film - nu in veel cinema's te zien - bestaat God echt; hij woont in Brussel samen met zijn wat suffige vrouw en zijn pientere tienjarige dochter Éa. Via zijn computer regelt of eerder ontregelt hij alles op aarde. Hij bedenkt zijn eigen wetten, die voor mensen vervelend uitpakken. Op een dag komt Éa in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en laat alle ‘sterfdata’ los waardoor iedereen opeens precies weet hoe lang hij of zij nog te leven heeft. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. God is woest en ziet geen andere optie dan orde op zaken te stellen. Éa ontvlucht haar vader en gaat op zoek naar nieuwe apostelen.
Een absurdistisch, maar sprookjesachtig verhaal. Het deed me vaag denken aan de Franse film 'Amélie'. Heel bijzonder. Volgens mij gaat deze film zeker prijzen in de wacht slepen.

Regisseur: Jaco van Dormael. Acteurs Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens, Yolande Moreau, Laura Verlinden en Pili Groyne. België 2015, 113 min., Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.

Film 'Bruce Almighty'
Film 'Bruce Almighty'

Ook heeft 'Le tout nouveau testament' qua humor iets weg van de film 'Bruce Almighty' (2003). In die komedie neemt een tv-verslaggever (Jim Carrey) de taken over van God, waardoor alles op aarde in het honderd loopt.

Mijn advies voordat je naar 'Le tout nouveau testament' gaat, is eerst de filmtrailer bekijken (klik hier voor trailer). De vrolijke, cynische, soms harde humor is misschien iets te veel van het goede voor mensen die pas dierbaren hebben verloren of op het punt staan te verliezen. Aan de andere kant, het verhaal is sprookjesachtig, soms absurd, maar prachtig verfilmd. In deze film van Jaco van Dormael wordt uitstekend geacteerd. Ik heb genoten van 'Le tout nouveau testament', vond de droomelementen prachtig gefilmd, de verklaringen waarom mensen naar aanleiding van jeugdtrauma's geworden zijn tot wie ze nu zijn, als therapeut zeer de moeite waard. Het thema 'iedere dag kun je opnieuw beginnen' en het einde is positief. Absolute aanrader!

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl