Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

6 juni 2017

Let op je gezondheid - minder vriendelijk en hulpvaardig zijn maakt gezond - wetenschappelijk onderzoek naar stressfactoren


Wetenschappelijk onderzoek naar stressfactoren op gezondheid

Een Brits langlopend onderzoek onder ruim vijfduizend 50-plussers (Five factor personality traits and inflammatory biomarkers in the English longitudinal study of aging, Personality and Individual Differences, june 2017) gaf onlangs een interessante uitslag over de gevolgen van te grote mate van vriendelijkheid en hulpvaardigheid. Ouderen die te hoog scoorden op de persoonlijkheidstrek vriendelijkheid/hulpvaardigheid, hadden meer ontstekingen in hun bloed en beschikten over een slechtere gezondheid. Onderzoekers vermoeden dat het alsmaar klaarstaan voor anderen, het inslikken van ergernissen en niet assertief genoeg zijn, de eigen gezondheid nadelig kan beïnvloeden.

In mijn praktijk reïncarnatietherapie kom ik dit ook tegen bij cliënten. Lichamelijke klachten nemen toe naarmate cliënten onvoldoende aan zichzelf denken of hun persoonlijk grenzen niet serieus genoeg (kunnen) nemen. Dus... let op je grenzen! Eerst jezelf helpen, en als je tijd en ruimte over hebt dan pas anderen. Zeker 50-plussers die mantelzorger zijn, belanden in de gevarenzone.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl