Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

22 mei 2018

Film Phantom Thread - verstikkende relaties - modewereld jaren vijftig - geest - volgend leven - vergiftiging

Een bizarre relatie tussen man en vrouw
in de film Phantom Thread
Een aparte film, Phantom Thread

Phantom Thread is een Amerikaanse dramafilm van Paul Thomas Anderson uit 2017. Ik zag de film een maand geleden in de cinema. Onverwacht hoorde ik een acteur halverwege in die film zeggen 'dat ze elkaar in een volgend leven weer zouden tegenkomen'. Vandaar dat ik deze film in dit Blog Vorige Levens wil noemen.

Verhaal

Couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), een verstokte vrijgezel, en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Broer en zus kleden mensen van adel, filmsterren, dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen. 
Op een dag ontmoet Reynolds de ongewone Alma (Vicky Krieps). Alma neemt als muze, levende paspop en minnares van Reyonolds, plaats in huize Woodcock. De relatie tussen broer en zus was al een tikkeltje ongewoon, de (liefdes)relatie tussen Alma en Reynolds is zo mogelijk nog vreemder. 
Tel daarbij op een dode moeder in de kamer (geest/phantom) die haar invloed doet gelden vanuit het hiernamaals en een paddenstoelenvergiftiging die mensen op het randje van de dood doet belanden...
Een merkwaardig verhaal met een vleugje spiritualiteit. Voor de liefhebbers van drama, psychologie en voor regressie- en reïncarnatietherapeuten die houden van ingewikkelde relaties: jaloezie, een man en een vrouw die niet met en zonder elkaar kunnen leven. Wat zit daar achter?

+ prima acteer- en camerawerk
+ nawerking moeder/zoon-relatie
+ verstikkende relatie tussen man, vrouw (en broer en zus)
+ hooggevoeligheid (geluiden)
+ licht aangestipt: mogelijk bestaan van reïncarnatie, leven na de dood
- bizar verhaal

De filmtrailer kun je hier bekijken op YouTube.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressietherapeut/reïncarnatietherapeut
www.vorigelevens.nl