Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

30 januari 2014

Egyptische magie, op zoek naar het toverboek van Toth' - boek - magie - Egypte - vorige levens


Boek 'Egyptische magie, op zoek naar het toverboek van Thot',
door Maarten J. Raven 
Egyptische magie

Ik weet nog hoe opgetogen ik was toen ik dit boek 'Egyptische Magie, op zoek naar het toverboek van Toth' (ISBN 9789057306778) twee jaar geleden kado kreeg voor mijn verjaardag. Ik had me op dit boek verheugd. Eindelijk, een gedegen, geschiedkundig verantwoord boek over Egyptische magie, geschreven door Egyptoloog Maarten J. Raven, een uitgave in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Ik kon niet wachten om te lezen wat er allemaal in stond.
Inmiddels is het 2014 en kom ik maar niet verder dan blz. 80, wat ik ook probeer, hoe ik ook blader in het 207 pagina's tellende, overigens prachtig uitziend boek met mooie foto's. Af en toe pak ik dit boek weer op, bekijk de foto's, lees een stuk ... om me daarna weer groen en geel te ergeren aan de teksten van de auteur. 
Het cynisme druipt van zijn teksten af, daar waar het om oude magie gaat. Zo jammer! Maarten Raven draait alle mogelijke Egyptische magie spreekwoordelijk de nek om, alsof hij tussen de regels van informatieve teksten door een pleidooi houdt voor de Vereniging tegen Kwakzalverij. 

Cynisme

Ik werd moe van zinnen als deze:

- Blz. 9: "De zoektocht naar het toverboek van Thot leidt langs alle krochten 
van de menselijke fantasie."
- Blz. 11: "Magie vinden we namelijk iets achterlijks, een bijgeloof dat misschien nog wel in gebruik is bij mensen van andere godsdiensten of niet-westerse culturen maar natuurlijk niet meer bij ons. Magie is iets verwerpelijks, 'zwarte kunst' of 'voodoopraktijken' waarmee mensen elkaar het leven zuur maken."
- Blz. 11: "Het lijkt alsof er nog nooit zoveel aandacht is geweest voor paranormale zaken als astrologie, transcedente meditatie, alternatieve geneeswijzen, 'healing', mystiek en andere vormen van spiritualiteit. Vaak gaat het daarbij inderdaad om bijgeloof: iets wat niet past in ons coherente wereldbeeld."
- Blz. 12: "Onderscheid tussen 'zwarte' en 'witte' magie bestond niet (bij de oude Egyptenaren)."
- Blz. 12: "Magie werd niet alleen bedreven door oude kruidenvrouwtjes of achterlijke herders, maar ook door de hogepriesters van de belangrijkste goden en andere vertegenwoordigers van de intellectuele elite."
- Blz. 29: "De moderne wetenschap heeft de meeste van deze inzichten naar het rijk der fabelen verwezen, al lijken alternatieve geneeswijzen populairder te zijn dan ooit..."

En zo gaat hij maar door. Op mij maakt de auteur de indruk een oude, verzuurde man te zijn die geen geloof wenst te hechten aan welke vorm van magie dan ook en under cover ten strijde trekt tegen alternatieve geneeswijzen. Van een wetenschapper (Egyptoloog) had ik een meer genuanceerde houding in een boek als dit verwacht, juist omdat het een uitgave is in samenwerking met het Rijksmuseum voor Oudheden.

Vroeg of juist Laat Egypte?

Ik dacht dat ik de enige was die de teksten in dit boek tenenkrommend vond, maar tot mijn grote verrassing hoorde ik laatst van enkele kennissen - die vorige levens hadden gehad in het oude Egypte en veel weten van en over priesters, rituelen en échte magie - dat de auteur de plank regelmatig mis sloeg. 
Ook zij hadden zich verheugd op dit boek, maar ergerden zich aan wat er in sommige passages stond, zoals:

- Blz. 51: "Toverkracht zit ook in stenen, metalen en mineralen; in hemellichamen (al speelt de astrologie in het Oude Egypte niet zo'n grote rol)." 
- Blz. 63: "Voor het maken van zulke toverfiguren is een ander materiaal verreweg favoriet: bijenwas."... "Een wassen oppervlak heeft van nature het uiterlijk van een mensenhuid, een eigenschap waarvan Madame Tussaud nog steeds gebruikt maakt. Zo kun je dus van bijenwas griezelig levendige poppetjes maken, die je even gemakkelijk weer kunt vernietigen. Daarmee kun je andere mensen in je macht krijgen, ziek maken of zelfs laten sterven."


Ankh, ingelegd met Lapis
Ankh

Veel van wat de auteur vertelt, ademt een sfeer uit van het latere Egypte, toen mensen bang waren geworden voor corrupte tempelpriesters en -priesteressen en hun onbegrijpelijke magische riten, niet van het hele oude Egypte waar priesters (halfgoden) nog contact hadden met buitenaardsen, toen echte magie nog bestond: gedachtenkracht bundelen, reizen met de geest, rituelen met de Ankh, genezen met energie- en lichtfrequenties, dat soort zaken.
Mogelijkerwijs heeft de auteur zelf een akelig vorig leven in Egypte gehad waarbij hij kennis maakte met vervloekingen of zwarte magie? Wie weet is hij wel Egyptoloog geworden in zijn huidige leven om te ontdekken dat hij helemaal niet bang hoeft te zijn voor oude magiërs... Ik hoop van harte dat hem dat duidelijk is geworden terwijl hij zijn boek schreef.

Amuletten

Voor lezers die gehoopt hadden op een boek met informatie over magische rituelen uit het oude Egypte... helaas, daarvan is in 'Egyptische Magie' geen sprake. 
Dit boek is wel geschikt voor mannelijke lezers van het type dat gelooft dat homeopathie al bedreigend is voor de mensheid en voor mensen die houden van Egyptische kunst en geschiedenis, van hele mooie plaatjes, want dit boek bevat prachtige foto's van amuletten, wasfiguurtjes, houten beeldjes, papyrusrollen, enz.
De index geeft een vaag overzicht van goden, personen en plaatsnamen. Iets opzoeken op onderwerp in dit boek is niet mogelijk (bijv. op amulet, ankh of mummiekist). Achterin bevindt zich wel een beknopte tijdtafel: van 3000 voor Chr. tot en met 663 na Chr.
Het moet gezegd, over de titel en 11 hoofdstukbenamingen is goed nagedacht. Hierdoor nodigt het boek in eerste instantie uit tot lezen, maar de vlag dekt niet de lading. Het laatste hoofdstuk eindigt net zo cynisch, somber en gefrustreerd als de inleiding aanving. Op zich wel consistent.

Oude talenten - geen wonderkinderen

Ik vind het zo ontzettend jammer dat hedendaagse wetenschappers zoals Egyptologen of archeologen nauwelijks open staan voor oude kennis (in dit geval Egyptische magie), opgedaan uit regressie- of reïncarnatiesessies. Het zou ze heel wat zoektochten, tijd en geld besparen.
Gelukkig herinneren steeds meer mensen zich gebeurtenissen uit vorige levens, al dan niet spontaan of via regressie- en reïncarnatietherapie. Opgedane kennis, geleerde technieken en speciale talenten uit voorbije levens kunnen opnieuw 'wakker geroepen' worden uit ons sluimerende onderbewuste. We kunnen voortborduren op wat we al in eerdere levens leerden. Dat scheelt een heleboel studie en cursussen in het hier-en-nu. Handig, toch?
Kijk maar eens naar de zogenaamde wonderkinderen. Op extreem jonge leeftijd kunnen ze al prachtig zingen, schilderen, een instrument bespelen. Echt, daar gaan vorige levens aan vooraf waarin ze al het nodige leerden op dat gebied. Dat is geen wonder, maar een vervolg op wat ze al in voorgaande levens deden.

Pure toverkunst

Overigens, ingenieuze vervloekingsrituelen uit het oude Egypte - ja, die hogepriesters verstonden hun vak! - kunnen eeuwenlang nawerken. 
Vorig jaar heb ik tijdens een consult bij een cliënte nog zo'n oude vloek geneutraliseerd. 
Het opheffen van de vloek - het geloof eraan ontkrachten - was vrij eenvoudig, maar de energiegolf die daarbij opeens vrijkwam was ongekend en verbaasde ons allebei: spontane verhitting van een aantal voorwerpen in onze nabijheid, elektronische apparaten die op tilt sloegen... pure, oude toverkracht die alsnog vrijkwam en verdween. Magie ten top! 

Vorige levens in het oude Egypte

Wil je verhalen lezen uit mijn praktijk reïncarnatietherapie die gaan over het Oude Egypte en vorige levens? Kijk op www.vorigelevens.nl bij boekinformatie over:
Boek 'Waarom Esther geen Robinson werd'
- Verhaal nr. 17, Elisabeth (dodelijke energieopleiding)
- Verhaal nr. 29, Hannah (vroege kruiden- en aromatherapie)
Boek 'Diehards in de war'
- Verhaal nr. 4, Ellen (ondergedoken, 2e deel)
- Verhaal nr. 7, Mirjam (boeiend, 2e deel piramide)
Boek 'Lichte zeden onder de zoden'
- Verhaal nr. 6, Lena (bedwelmende gevoelens)
- Verhaal nr. 8, Harold (seksuele energie)
- Verhaal nr. 12, Floor (draad weer oppikken).

Katy Perry in Egyptische sferen

Update 4-3-2014: Grappig YouTube filmpje waarin Katy Perry zingt over 'playing with magic' in Egyptische sferen: (filmpje tot einde uitkijken :)).

Reïncarnatieverhalen uit het oude Egypte
Update juni 2016: gratis e-book 'Liefs uit... oud Egypte', gratis te downloaden via de website www.vorigelevens.nl 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapie/werken met vorige levens/auteur
www.vorigelevens.nl