Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne Notschaele - klik hier voor TWITTER

10 januari 2015

Boek over alleengeboren tweelingen - 'Ik wou dat ik twee hondjes was' - Aranka Reeuwijk * vorige levens & meerlingen


Boek over alleengeboren tweelingen - Aranka Reeuwijk

Boek 'Ik wou dat ik twee hondjes was'

In 2014 bracht Aranka Reeuwijk-Willems haar boek 'Ik wou dat ik twee hondjes was dan kon ik samen spelen' uit. Aranka is werkzaam als trainer/coach (systemisch werk, biofeedback, hartcoherentie) en gespecialiseerd in het fenomeen alleengeboren tweelingen en stressgerelateerde problematiek.

Verlangen naar heelheid

Haar boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat het levensverhaal van Aranka en verhalen van acht anderen die aan de basis van hun leven hetzelfde trauma meemaakten: nog voor hun geboorte verloren ze hun tweelinghelft. Ze legden een zoektocht af naar iets waarvan ze niet wisten dat ze het ooit hadden, een zoektocht naar de verklaring van diverse klachten, naar de oorsprong van gevoelens van leegte en gemis, gepaard gaand met onbewuste schuldgevoelens en een onvervulbaar verlangen naar heelheid.
Het tweede deel geeft achtergrondinformatie over het fenomeen alleengeboren tweelingen en is met de bijbehorende oefeningen te gebruiken als werkboek, om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Verdriet en gemis - huidig leven

Ik voelde machteloosheid, verdriet en angst om in de buurt te komen, omdat het zo eng aanvoelde, zo koud en levenloos. Bewegen durfde ik niet. Het was mijn tweelingbroer, die niet meer leefde. Ik wilde hem niet alleen laten, dit voelde zo erg als verraad en falen. Bovendien maakte het mij intens verdrietig. Toch moest ik hem achterlaten, want ik moest wel geboren worden. Op pijnlijke wijze gescheiden van elkaar." (Tekst: achterflap boek)
Volgens Aranka Reeuwijk verliest 10% van de mensen zijn tweelinghelft al voor de geboorte, tijdens de periode in de baarmoeder. 'Ik wou dat ik twee hondjes was' gaat over de impact van dit verlies op de rest van je leven.
Hoewel ze in haar boek niet ingaat op het onderwerp reïncarnatie, wil ik dit informatieve boek toch graag tippen in dit Blog Vorige Levens. Ik heb 'Ik wou dat ik twee hondjes was' namelijk al aan diverse mensen aangeraden om te lezen, zowel aan ex-cliënten die meer wilden weten over herinneringen m.b.t. de baarmoederperiode/geboorte en aan collega-regressietherapeuten die werken met de ervaringen in de baarmoeder en rondom de geboorte.
Verlangen naar loslaten - Siamese tweelingen - vorige levens
Zelf heb ik Aranka's boek niet gelezen. Het onderwerp alleengeboren tweelingen is niet zo mijn ding. Daar waar zij werkt met cliënten en verlies van hun tweelingbroer/zus, werk ik als reïncarnatietherapeut met het tegenovergestelde onderwerp: tweelingen die elkaar niet los kunnen laten, die (te) vergroeid zijn met elkaar. Ieder heeft zo zijn eigen specialisme...
Met cliënten die een deel van een twee- of meerling zijn, zoek ik juist uit waarom ze dit huidige leven samen wilden incarneren. Wat voor beloftes - naar elkaar toe - uit vorige levens liggen daaraan ten grondslag of welke traumatische sterfervaringen in vorige levens? Het komt voor dat wanneer veel mensen tegelijk omkomen - bijv. bij een grote brand, een busongeluk, groepsvergassing in een concentratiekamp (wo2), dat zielen bij elkaar blijven en samen opnieuw incarneren, bewust of onbewust. 

Energetische grenzen

Bij cliënten in mijn praktijk die last hebben van begrenzingen of die moeite hebben los te komen van hun meerlinghelft, zoek ik uit waarom ze energetisch zo aan elkaar zijn blijven plakken tijdens de conceptie/baarmoederperiode/geboorte. En welke overtuigingen uit vorige levens daarbij op de achtergrond nog meespelen.
Aranka Reeuwijk zoekt met haar cliënten uit hoe het komt dat ze hun wederhelft zijn kwijtgeraakt tijdens het incarnatieproces/baarmoederperiode/geboorte en welke emoties daarbij nog verwerkt moeten worden (verdriet, pijn, gemis).
Als reïncarnatietherapeut ben ik heel benieuwd naar welke vorige levens daarmee samenhangen. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat bepaalde overtuigingen uit vorige levens ('ik zie hem/haar niet meer terug' of 'hij/zij verdwijnt uit mijn leven') hier wat mee te maken kunnen hebben.

Toevoeging van Aranka Reeuwijk

In reactie op dit blogartikel wil Aranka Reeuwijk graag toevoegen: "Ook ik probeer mensen juist in te laten zien dat ze hun eigen leven mogen gaan leven, loskomen van de andere niet geboren ziel, in hun eigen energie komen ipv (ook) die van de niet geboren ander. Eigen grens gaan leren voelen zodat ze minder grenzeloos zijn voor zichzelf en de buitenwereld. 
De ander is een andere ziel die negen van de tien keer niet bedoeld was om geboren te worden. Ze mogen ontwaken uit ‘the dream of the womb’ zodat ze vol in het leven kunnen gaan staan. Bewustwording van de energetische verstrikkingen om van daaruit een keus te hebben.
Ik stop bij coaching alleen bij het moment van conceptie tenzij iemand open staat voor vorige levens. Maar ik ben geen regressietherapeut dus zal iemand op dat moment alleen de tip geven om, indien wenselijk, hier verder naar te kijken. 
Dus op een bepaalde manier hebben we een zelfde doel in ons werk."

Verloren tweelinghelften, alleengeboren tweelingen, vanishing twins, lost twins - verder lezen op internet
Eerder schreef ik een blogartikel: miskraam en verdrietverwerking. Hierin wordt verwezen naar 2 gratis e-boeken.
Verder lezen over onderwerpen als alleengeboren tweelingen, vanishing twins, lost twins, verloren tweelinghelften, neem hier (MirreMaan) een kijkje of op de website van Aranka Reeuwijk.
Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur boeken over werken met vorige levens
www.vorigelevens.nl