Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

7 januari 2015

Het jaar van verandering - Bronnie Ware - boek - review

'Het jaar van verandering' - Bronnie Ware

Als ik het leven over mocht doen - Bronnie Ware

Bronnie Ware is schrijfster, singer-songwriter, lerares en spreekster. Je kent haar misschien als auteur van de bestseller 'The Top Five Regrets of the Dying'/'Als ik het leven over mocht doen'In dat boek vertelt ze over tientallen mensen die ze in hun laatste levensdagen bijstond én over wat zij daarvan leerde. (Levens)lessen die ze nog steeds iedere dag toepast. 
Bronnie ontmoette veel stervenden die in hun laatste levensfase spijt hadden: ze vroegen zich af of ze niet beter trouw hadden kunnen blijven aan zichzelf in plaats van te voldoen aan verwachtingen van anderen? Of ze niet minder tijd hadden moeten besteden aan te hard werken in hun leven, maar meer tijd hadden moeten vrijmaken voor gezin/familie/geliefden. Hadden ze maar hun gevoelens geuit ten opzichte van anderen, hadden ze maar contact opgenomen met vrienden die ze uit het oog waren verloren... Zulke overpeinzingen van stervenden zorgden ervoor dat Bronnie bij het nemen van haar eigen besluiten overwoog of ze wel of geen spijt van een bepaalde beslissing zou krijgen. Ze leerde beter focussen op positieve zaken en meer 'in het moment' leven.

Het jaar van verandering - leven in volledige acceptatie

In Bronnie Ware's nieuwste boek 'Het jaar van verandering. Leven in volledige acceptatie'/'Your Year for Change' vertelt ze in 52 korte verhalen over persoonlijke situaties uit haar eigen leven die de lezer aan het denken kunnen zetten. 
"Het boek is zo vormgegeven dat het je een jaar lang op je pad kan vergezellen, met elke week een nieuw verhaal ter overdenking." (blz. 17). De schrijfster raadt aan een dagboekje bij te houden om daarin je eigen overpeinzingen te noteren naar aanleiding van haar verhalen. Gaat de boodschap van een kort verhaal bijvoorbeeld over compassie, kijk dan hoe dat slaat op je huidige situatie en op hoe je nu in het leven staat. Wat leer je van elk verhaal?
"Naarmate het jaar zich ontvouwt zul je je pad bewuster bewandelen, de kracht vinden om veranderingen door te voeren, met een milde blik kunnen kijken naar zowel de oude als nieuwe aspecten van jezelf en elke dag redenen vinden om dankbaar te zijn voor iets wat je vroeger misschien niet eens zou hebben opgemerkt."(blz. 18)

Liefde voor de natuur

In korte verhalen vertelt Bronnie over kleine privégebeurtenissen in het licht van universele onderwerpen zoals acceptatie, flexibiliteit, onbegrip, vertrouwen, dankbaarheid, hoop, keuzes, respect, opnieuw beginnen, timing, wensen, enz. De vertellingen zijn eenvoudig van taal en lezen gemakkelijk weg. 
Uit alles blijkt haar liefde voor mens, dier en natuur: Bronnie beschrijft kleine levenslessen of mijmeringen aan de hand van dagelijkse voorbeelden, daarbij gebruik makend van situaties rondom de boerderij, dieren (zoals honden, katten, vogels, vlinders), de jaargetijden, het weer, bomen, bloemen. Ondertussen krijg je als lezer een aardig beeld van een lieve, sympathieke vrouw die anderen graag helpt in het leven.

52 weken leesplezier

Dit boek is inderdaad bedoeld om er iedere week één kort verhaal uit te lezen, 52 verhalen, 52 weken, dus een jaar lang leesplezier. Achter elkaar doorlezen van de inhoud, dat doe je niet. Ik niet althans. Bij verhaal nummer 14 ben ik gestopt. Voorlopig ligt dit boek bij mij op het nachtkastje naast mijn bed; over een paar weken lees ik weer verder.

Aanrader voor vrouwelijke lezers

'Het jaar van verandering' vind ik een prettig leesbaar boek, vooral voor vrouwen van boven de veertig die bezig zijn met spirituele groei en die stap voor stap willen onderzoeken hoe ze in het leven staan. Zij zullen er veel aan hebben.
'Het jaar van verandering' is geen zelfhulpboek, maar de ogenschijnlijke simpele inhoud zorgt er wel voor dat je zelf na gaat denken over welke waarden in het leven je belangrijk vindt. Je kunt iedere week een kort verhaal lezen, met een nieuwe levensles ter overdenking. Bijzonder geschikt voor lezers die houden van spirituele groei, symboliek, signalen uit de natuur en korte fabelachtige verhalen. Bovendien een leuk cadeauboek aan het begin van een nieuw jaar, want we hebben nog 52 weken te gaan voor 2015 om is.

Meer lezen in het Engels van Bronnie Ware? Ze houdt ook een Blog bij.

Uitgever: Bruna/www.levboeken.nl/ISBN 9-789400504912,'Het jaar van verandering. Leven in volledige acceptatie', Bronnie Ware, in vertaling van Annoesjka Oostindiër. Consumentenprijs 17,95 euro. Ook als ebook verkrijgbaar.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur van boeken over reïncarnatietherapie
www.vorigelevens.nl