Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

10 april 2011

Wat bezielde hem? Het schietdrama uit Alphen aan de Rijn bekeken vanuit andere hoek - paranormaal - vorige levens


 

Klik hier het artikel (gebaseerd op onderstaande blogtekst), dat verscheen in ParaVisie, juni 2017: Wat bezielt verwarde personen?

Wat bezielde hem?
Een zonnige zaterdag in Alphen aan de Rijn. Mensen die hun boodschappen halen in een winkelcentrum. En dan opeens... een man gekleed in een bomberjack en camouflagebroek die met een mitrailleur om zich heen schiet. Paniek, chaos, doden, gewonden… Een ‘schietende gek’, die zichzelf door het hoofd schoot na anderen te hebben verwond en gedood. “Wat bezielt zo iemand?”, hoor ik ’s middags op het radionieuws. En ik denk… ja, wat bezielde hem? Wat een goede vraag van de nieuwslezer, ook al bedoelde deze man ‘hoe gek kan iemand zijn’?
Allereerst mijn condoleances aan de nabestaanden van de slachtoffers. Ik wens hen licht, liefde en sterkte toe om dit drama te verwerken. De vraag wat deze schutter beZIELde houdt mij op een andere manier bezig. Als reïncarnatietherapeut en als geïnteresseerde in paranormale zaken. Natuurlijk kun je gewoon zeggen: die 24-jarige man was knettergek, ineens wist hij niet meer wat hij deed. Hij barstte zomaar in woede uit, begon op winkelende mensen te schieten. In het ‘hier en nu’ is van alles mogelijk. Vandaar dat politie en journalisten meestal direct op zoek gaan naar beweegredenen in de directe omgeving van een dader of op zoek gaan naar recente oorzaken zoals moeizame relaties, een lastige jeugd, suïcidale neigingen of een uit de hand gelopen schiethobby. Als paranormaal gevoelige reïncarnatietherapeut kan ik ook andere oorzaken aandragen:
a)      een paranormale reden
b)     en een reden die met vorige levens kan samenhangen.
Ik zeg niet dat deze redenen waar zijn in het geval van de schutter uit Alphen aan de Rijn, maar ik vraag me gewoon af waarom niemand aan deze mogelijkheden denkt. Iedere keer als er een doorgedraaide schutter in de VS (lekker ver van ons bed) op een High School scholieren neerschiet, denk ik … mensen weten niet half wat er allemaal mee te maken KAN hebben. Als een ‘doorgedraaide’ schutter kenmerken vertoont -door omstanders gezien- van een lege blik, holle ogen, alsof hij er niet helemaal bij was, alsof hij zich half in trance voortbewoog, gekleed in gevechtstenue, kan er -behalve oorzaken in het heden- meer aan de hand zijn:
a)      Paranormale reden - heden

Jongeren die overmatig alcohol drinken of drugs gebruiken hebben er amper weet van dat hun energieveld/aura hierdoor beschadigd kan raken. Als het energieveld om een lichaam heen ernstig beschadigd is, noemen we dit ook wel een geval van ‘gatenkaas’: het aura vertoont veel zwakke plekken en gaten. Met zo’n type aura is de persoon in kwestie extreem gevoelig voor energie van andere mensen, maar ook voor energie van overleden personen.
Na de dood verlaat een ziel het lichaam.
Een entiteit = zielsenergie zonder lichaam.
Een dolende entiteit = zielsenergie die de weg een beetje kwijt is. Bijv. omdat het sterven heel snel ging en nog onverwerkt is. De energie blijft rondhangen op aarde, bijv. in de buurt van nabestaanden of gaat op zoek naar gelijkgestemde energie.
Als de dolende entiteit zich hecht aan een levende persoon omdat het aura daarvan zo makkelijk toegankelijk is, kan de entiteit het gedrag zelfs beïnvloeden van de persoon waarbij de entiteit ‘te gast’ is. Daarom wordt dit type aangehechte energie ook wel ‘aura(mee)lifter’ genoemd.
Tussen degene met een beschadigd/open aura en de entiteit is er een bepaalde aantrekkingskracht/overeenkomst.
Bijvoorbeeld: drugscrimineel Bertus in actie wordt neergeschoten door agenten op een moment dat hij het helemaal niet verwacht. Het sterven gaat zo snel dat hij amper door heeft dat hij doodgaat. Zijn laatste gedachten en emoties zijn: ‘Wie heeft me verraden? Hem pak ik terug!’(woede)
De zielsenergie verlaat het lichaam en gaat dolen, op zoek naar afronding en uiting van onverwerkte emoties. Al rondzwevend als energie ziet dode Bertus ineens een aantrekkelijk en toegankelijk energieveld: een jongen die half suf van de alcohol oorlogsspelletjes speelt op de computer.

Het energieveld van de jongen is beschadigd/open en daardoor toegankelijk voor de zielsenergie van dode Bertus. Beiden hebben ze eenzelfde interesse: doelgericht schieten of woede/wraak nemen. De jongen omdat hij bijv. altijd gepest wordt, dode Bertus omdat hij zijn verraders in het criminele circuit wil terugpakken.

Afhankelijk van de beïnvloedbaarheid van de jongen, kan Bertus’ energieveld (ziel)  het gedrag van de jongen beïnvloeden en/of sturen. Als dode Bertus veel stuurt, heeft de jongen in kwestie ‘een dode blik in de ogen, een holle blik alsof hij er zelf niet bij is en beweegt hij zich in trance (geleid door andere energie). Wat hem in dit voorbeeld bezielde…? Letterlijk: aangehechte zielsenergie van een overledene.
b)     Een reden die met vorige levens kan samenhangen – uit het verleden
Stel, iemand overlijdt in een vorig leven te midden van oorlogsgeweld. En neem van mij aan, mensen hebben niet alleen vorige levens die eindigden in de 2e wereldoorlog.
Bij mensen die na 1980/1990 geboren zijn, kom ik recente onaffe oorlogslevens tegen die horen bij oorlogen uit Vietnam/Korea/Laos/Cambodja, Israël, Bosnië etc.
De tijd tussen incarnaties in lijkt steeds korter te worden.
Iemand die onverwacht sterft, niet kan of wil beseffen dat hij de strijd verliest en doodgaat, verlaat als zielsenergie toch het dode lichaam en incarneert opnieuw. Als die onaffe situatie in een volgend leven getriggerd wordt, kan iemand automatisch in herhaling vervallen.
Bijvoorbeeld: Yoran van 19 is een voorbeeldige scholier. Drinkt niet, doet niet aan drugs, maar is wel heel erg gevoelig. Heeft af en toe angstdromen over oorlog, waarbij hij droomt dat hij aangevallen wordt en zich telkens moet verdedigen.
Hoewel hij zelf geen weet heeft van een vorig bestaan, was hij in de jaren 50-60 Vietnamees Yang. Op een dag overvielen Amerikaanse soldaten zijn dorp en werd hij neergeschoten. Yang probeerde zijn familie nog te beschermen door terug te schieten met een oud geweer. Terwijl hij ‘in de aanval ging en zelf probeerde de Amerikanen neer te schieten’ overleed hij, totaal onverwacht. De zielsenergie verliet het dode lichaam en ging op zoek naar een nieuw lichaam (reïncarnatie). Een aantal jaren later wordt Yoran geboren.
De informatie uit zijn voorbije leven draagt Yoran bij zich, ergens opgeslagen in zijn onderbewuste. Yoran groeit op als gevoelige, wat onzekere jongen. Om zich sterk te voelen gaat hij af en toe gekleed zoals een Amerikaans militair uit de jaren 50-60. Met karnaval verkleedt hij zich als militair. Hij werkt met plezier als afwashulp in een restaurant.  Hij wordt lid van een schietclub. Hij studeert.
Op een dag voelt hij zich ineens ‘overvallen’ op school. Hij was al wat depressief, het was net uit met zijn vriendin. Yoran flipt. Hij trekt thuis zijn schietkleding aan om zich sterker te voelen. In hem wordt iets ouds geactiveerd. Hij jat een geweer van zijn vader en gaat over ‘tot de aanval’ omdat hij zelf het gevoel heeft dat hij zich nu ‘moet’ verdedigen. In het wilde weg schiet hij mensen neer. Als hij bij zijn positieven komt, weet hij amper wat hij gedaan heeft. Hij handelde ‘op de automatische piloot’, namelijk alsof hij heel even de Vietnamese man was uit een voorbij leven.
Op deze wijze kun je ook aankijken tegen acties van ‘verwarde mensen’. Ik heb een boek ('Diehards in de war') geschreven over hoe vorige levens uit oorlogen nú nog steeds kunnen nawerken. Wij mensen weten nog niet half op welke manieren oorlogen nawerken…

Ik heb cliënten in mijn praktijk gehad die de diagnose ‘zwaar psychotisch’ hadden gekregen van medici uit het reguliere gezondheidscircuit. Maar deze zogenaamd psychotische personen waren slechts hypersensitief. De scheidslijn tussen verleden en heden was in sommige gevallen zo fragiel, dat ze zelf niet meer uit elkaar konden houden hoe het nu zat. Hun angsten of kwalen hoorden in het verleden thuis, maar werden getriggerd door omstandigheden uit het heden. Als een arts het bestaan van vorige levens of reïncarnatie uitsluit, kan hij/zij de boel ook niet uit elkaar houden voor sommige 'psychotische' personen. Zo jammer… als er wel een oplossing is.
Een schietdrama zoals in Alphen aan de Rijn is gebeurd, is vreselijk en triest. Onbegrijpelijke acties hebben heel erg vaak een reden, al zien we die niet meteen. En die reden kan van alles zijn, van totale willekeur in het hier en nu tot iets met achterliggende oorzaak uit het verleden. Hoe beperkter onze blik, hoe minder we kunnen zien…
Ik wens alle betrokkenen van dit schietdrama licht, kracht en liefde toe. Ik hoop dat zij die plotseling het leven lieten op een zonnige zaterdag tijdens het winkelen, met hun zielsenergie verder kunnen zonder te gaan dwalen. Ik hoop dat de nabestaanden die het zonder hun geliefden moeten doen, hun verdriet kunnen verwerken. Ik wens de gewonde mensen beterschap. Of ze nu emotioneel gewond zijn of lichamelijk. En ook wens ik de familie van de schutter licht, liefde en sterkte toe.
Marianne Notschaele
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl