Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

29 september 2011

Essentiële oliën in de praktijk

De geur van lavendel werkt kalmerend in een praktijkruimte

Laatst had ik een supergezellige lunchafspraak met Iris van Ooyen  We spraken o.a. over haar aanstaande workshop ‘Creëer je eigen parfum’, die ze op 1 oktober 2011 organiseert in Rotterdam. Voor wie daar nog bij wil zijn, grijp je kans!

De meeste parfums die je tegenwoordig in de winkel kunt kopen, bevatten allerlei chemische samenstellingen. Voor hooggevoelige mensen zijn dergelijk parfums een ware aanslag op de huid. Pure essentiële oliën daarentegen, veroorzaken weinig tot geen irritatie of allergie.

Een eigen parfum, gebaseerd op pure essentiële oliën en samengesteld onder leiding van Iris van Ooyen, klinkt mij daarom als muziek in de oren. Alleen jammer dat ik die dag geen tijd heb om aan die workshop mee te doen. Hopelijk wel een volgende keer.

Als reïncarnatietherapeut werk ik soms met essentiële oliën. Ik kan bijv. tijdens de voorbereiding van een consult ineens de ingeving krijgen een bepaalde geur te gebruiken om een cliënt(e) op zijn/haar gemak te stellen. Denk daarbij aan lavendel voor een kalmerend en rustgevend effect in de praktijkruimte. Citroen/mandarijn om de sfeer lichter te maken als een cliënt somber is. Roos als een cliënt energie bij zich draagt van overleden personen.
In dergelijke gevallen druppel ik wat essentiële olie in een bakje water en zet daar al dan niet een waxinelichtje onder voor verdamping. Geuren werken op die manier ondersteunend.

Wist je trouwens dat mensen met een grote wolk (chemisch) parfum om zich heen, onbewust proberen hun aura/energieveld te verstevigen? Vrouwen met een heftig parfum, mannen met een overdadige aftershavelucht. Onzekerheid wordt regelmatig gecamoufleerd met (teveel) geur. Meestal zijn mensen zich daar niet van bewust.
Als cliënten in een wolk parfum/aftershave mijn praktijkruimte binnenwandelen, komt het onderwerp ‘zelfvertrouwen’ zeker aan bod tijdens een consult :)

Ben je hooggevoelig en op zoek naar geuren van zuivere essentiële oliën die bij jou passen…. neem een kijkje op de website van Iris van Ooyen. En ze kan nog veel meer….

Marianne Notschaele-den Boer