Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

22 januari 2013

'Reincarnation' - Japanse horrorfilm over reïncarnatie

Japanse horrorfilm over reïncarnatie, regie Takashi Shimizu
In aanvulling op het vorige blogartikel over de expositie over Japanse geesten en spoken in Het Sieboldhuis in Leiden, wil ik je nog attenderen op een Japanse film over reïncarnatie.

Mislukte zombies

Het zou moeten gaan om een horrorfilm, maar ik heb vooral erg om 'Reincarnation, death is only the beginning' moeten lachen.
Niks mis met de verhaallijn, maar het acteerwerk en de erin voorkomende zombies werkten op mijn lachspieren. Hou je van wankelende zombies à la 'Thriller' van Michael Jackson of van horrorfilms met poppen en jonge Japanse meisjesstudenten, dan is de film vast een aanrader ;)

Ketchuphorror

Verhaal: in een hotel - jaren '70 - look is 35 jaar geleden een bloederige massamoord gepleegd. Een hedendaagse filmregisseur wil in het nu leegstaande gebouw een film opnemen. De door hem uitgekozen actrice die de hoofdrol speelt krijgt last van angstige dromen en visioenen over bloederige slachtpartijen (hoog ketchupgehalte).
De ontknoping is voor reïncarnatietherapeuten oersaai en nergens op slaand, maar voor andere kijkers wellicht toch nog verrassend.

Trailer

Wil je de filmtrailer op YouTube bekijken, Google op: "Reincarnation trailer Takashi Shimizu". Niet geschikt voor tere zieltjes.
De dvd is Japans gesproken, met Nederlandse en Franse ondertiteling. De film duurt 92 minuten.

Meer lezen over vorige levens & Japan? In het voorgaande blogartikel staan wat links.


Groetjes,

Marianne Notschaele
www.vorigelevens.nl