Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

1 oktober 2014

Film 'I Origins' over wetenschappelijk onderzoek, reïncarnatie, ogen en irissen

Film 'I Origins'

Hou je van onderwerpen als ogen - ogen zijn de spiegels van de ziel - iriscopie, wetenschappelijk oog/iris-onderzoek versus de reïncarnatietheorie, liefde, romantiek, geboorte, vorige levens, synchroniciteit en een vleugje SF?  
Bekijk hier de filmtrailer I Origins (2014).

Inhoud film


Student Ian houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek naar de ogen/irissen van mensen. Hij beweert dat ogen niet evolueren. Met laborante Karen ontdekt hij dat blinde wormen toch dna bezitten om ogen te vormen. 
Ian heeft plannen om te trouwen met zijn vriendin Sofie. Echter, zij sterft plotseling door een akelig liftongeluk. Ian vindt troost bij laborante Karen.
Zeven jaar later. Ian heeft een boek geschreven over zijn oog-dna-theorie en is gelukkig met Karen. Karen is in verwachting van hun eerste kind.
Als hun kindje geboren is, doen ze een test waarbij ze ontdekken dat de ogenscan van hun baby exact overeenkomt met de scan van iemand die twee jaar eerder gestorven is. Ian en Karen gaan uit van reïncarnatie.
In de iris-databank onderzoekt Ian met een vriend verder naar identieke irissen van overleden personen. Zo vinden ze een match met de irissen van Ian's overleden verloofde Sofie en een jong meisje in India. Een meisje dat een onverklaarbare angst heeft voor liften.

De titel is goed gevonden: I Origins. Ik oorsprong. Waar kom 'ik' vandaan? Wat is onze oorsprong en waar gaan we naartoe als we sterven. Wat blijft er van ons over, hoe leven we voort? Zullen we te herkennen zijn aan ogen in een nieuw lichaam?

Mengelmoesje


Ik sla deze film over, niet zo my cup of tea na een vorig leven in de Tweede Wereldoorlog waarbij ik als kind experimentele oogoperaties onderging. Als ik oogonderzoeken op een groot bioscoopscherm zie word ik nog altijd licht onpasselijk. Verder kunnen de acteurs (o.a. Michael Pitt, Brit Marling, Astrid Berger-Frisbey, Steven Yeun) me qua spel niet zo bekoren en ik houd niet van discussies over of reïncarnatie nou wel of niet bestaat. 'I Origins' komt op mij over als een wat bij-elkaar-geraapte film: veel gekopieerde stukjes uit eerdere reïncarnatiefilms gemengd tot een nieuwe film.

In mijn praktijk reïncarnatietherapie kom ik wel tegen dat cliënten mensen herkennen uit vorige levens, meestal gaat dit via 'gevoel' of 'energieherkenning'. Heel af en toe vertelt een cliënt wel eens 'iemand te herkennen omdat zijn of haar ogen hetzelfde zijn'. Vandaar dat het gegeven uit de film niet vreemd is.

Voor welke kijkers geschikt?

* Als je nog weinig andere reïncarnatiefilms zag, is deze film zeker interessant, vooral als je houdt van filosoferen over de mogelijkheid van wedergeboorte. Mannelijke kijkers zullen de wetenschappelijke benadering en het 'The Boys of Brazil'-achtige einde vast intrigerend vinden.
* Boeiend voor reïncarnatietherapeuten? Het gedeelte in de film over een specifieke angst - liftangst - die voortkomt uit een vorig leven is voor reïncarnatietherapeuten gesneden koek, maar leuk uitgewerkt. De voorbeelden van synchroniciteit zijn ook aardig gevonden.
* Wanneer je een vorig leven had in Atlantis (dna-onderzoek) of een buitenaards vorig leven (SF-elementen) kan 'I Origins' ook leuk zijn om naar te kijken. 
Vond je de reïncarnatiefilm The Fountain (2006) mooi, grote kans dat je 'I Origins' ook de moeite waard vindt.
* Ben je iriscopist en geïnteresseerd in het onderwerp wedergeboorte, dan zou ik zeker gaan kijken naar deze film. Eyes... windows to the soul.

Het is nog onzeker of 'I Origins' in 2014 in Nederland in de bioscopen te zien is. De reacties in Amerika waren verdeeld, inclusief 'rotten tomatoes'-nominaties. Hou anders de dvd-mogelijkheid in de gaten via bol.com.

Meer reïncarnatiefilms

Zet 'film' in het zoekfilter van dit blog en je komt meer artikelen tegen met filmtips.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl