Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

28 oktober 2014

Escape Hunt - duik in het verleden en los raadsels op - filmtip: Fermat's Room over wiskunderaadsels


Escape Hunt Amsterdam
Op tijd ontsnappen - spel

Escape Hunt is gebaseerd op de klassieke escape the room-spellen uit Japan die op meerdere plekken in de wereld populair zijn. Spelers worden opgesloten in een simpele kamer met objecten waarbij ze het gevoel hebben in een computerspel terecht te zijn gekomen. Al zoekend naar aanwijzingen, raadsels en mysteries moeten ze binnen 60 minuten proberen te ontsnappen. Wat de spelers nodig hebben om tijdig te ontkomen uit de ruimte, is een scherpe geest, out of the box denken en teamwork. 

Terug in de tijd

In Amsterdam kun je sinds kort bij Escape Hunt '150 jaar terug in de tijd' gaan (in de sfeer van detective Sherlock Holmes) om via zo'n ontsnappingsspel een moordmysterie op te lossen.

Claustrofobie

Mogelijk zullen mensen met claustrofobische neigingen zo'n Escape Hunt-uitje niet waarderen, netzomin als mensen die met onverwerkte vorige levens zitten, zoals mislukte ontsnappingen uit kleine ruimtes (gevangenis) of mislukte inwijdingsrituelen in nauwe piramidegangen. Sterven terwijl je ooit wanhopig probeerde 'ergens op tijd uit te komen', kan zorgen voor merkwaardige angsten in het hier-en-nu. Daar kun je overigens met reïncarnatietherapie het nodige aan verhelpen.


Escape room - film
Fermat's Room - escape room film met wiskunderaadsels

In een tv-programma gaf wetenschapsjournaliste en wiskundige Ionica Smeets, bekend als 'het wiskundemeisje', laatst nog een goede tip voor een film over een escape roomFermat's Room.
In deze film moeten wiskundigen op tijd raadsels oplossen in een kleine kamer terwijl de muren van het vertrek steeds dichter naar elkaar toe schuiven. Niet geschikt voor claustrofobische kijkers :D.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapie/werken met vorige levens/boeken
www.vorigelevens.nl