Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

8 april 2014

Zangeres en theosofe Imca Marina over reïncarnatie - quote

Zangeres Imca Marina

Imca Marina

Zangeres Imca Marina (Hindrikje Imca Bijl, 1941), bekend van liedjes als 'Viva España', 'Bella Italia' en 'Vino' uit de jaren '60 en '70, was deze week plotseling in het nieuws. Op vakantie in Turkije kreeg ze een hartaanval en belandde ze in het ziekenhuis op de intensive care. Imca is weer aan de beterende hand en keert deze week nog terug naar Nederland.
Naar aanleiding hiervan zocht ik op internet hoe spiritueel Imca tegenwoordig bezig is. Vaag stond me bij dat ze in de jaren '80 een spiritueel ingestelde vrouw was.

Geloof je in reïncarnatie?

Een citaat over reïncarnatie vond ik op de website SP.NL/Tribune, okt. 2009. Een interviewer vraagt aan Imca Marina of ze in reïncarnatie gelooft. Ze antwoordt: 

"Absoluut. Er gebeurt iets met de menselijke geest als het lichaam sterft. 
Ik houd me erg vast aan die prachtige BBC-documentaire over die cardioloog die mensen heeft geïnterviewd die klinisch dood waren en toch konden zeggen wat hij in de kamer ernaast deed. Dat vertelden ze daarna, toen ze weer tot leven waren gekomen. 
Dat klopt ook met verhalen van oude volkeren, bijvoorbeeld in het Tibetaans Dodenboek. In Tibet en Bhutan heb ik gezien dat men door drukpunctuur bij de slapen en keel mensen bij het sterven begeleidt. Dat is iets geks, er vindt een soort uittreding plaats. Die kant van de wetenschap is nog in wording. Het mooie van theosofen is dat ze het occulte niet buiten spel laten."

Theosofen

Op de website van haar boekingsbureau staat: "Als theosofe heeft ze een verrijkte blik op de religie, wetenschap, occulte zaken en filosofie ontwikkeld. Daarom is ze niet alleen 'maar' zangeres. Imca schrijft boeken, maakt poëzie en proza, schrijft voor bedrijven passende teksten, schildert, geeft lezingen, kerk- en koffieconcerten en leidt grote jubilea. Imca Marina heeft onlangs een gedichtenbundel gepubliceerd; 'Mythe en mythologie uit de plantenwereld'."
Imca geeft o.a. lezingen over planten en bloemen, mythologische verhalen uit de plantenwereld en over engelen.

Informatie over theosofen en theosofie, klik hier (uitleg Wikipedia).

Vorige levens

Als je Imca Marina's liedjesrepertoire beluistert zou je op zijn minst verwachten dat ze vorige levens heeft gehad in Spaanstalige landen en zigeunerlevens vol muziek en dans.

Op haar website staat: "Het is geen feest... als Imca niet is geweest" en "Leef vandaag. Gisteren was een droom en morgen een visioen. Leef nu, LEEF vandaag!" 
Ik hoop dat ze goed herstelt van haar hartaanval en dat ze het leven nog meer dan eerst waardeert.

Er zit muziek in de geestenwereld

Trouwens, ik wist niet dat ze een grappig liedje had gezongen over geesten (eind 2013/in samenwerking met Johan Vlemmix). Op de melodie van 'Beestjes, beestjes, allemaal beestjes...'. 
Als je 'Geestjes' wilt horen, klik hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl