Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

2 maart 2015

'ZielsGelukkig' van Marie-Claire van der Bruggen, her-inneren wie je werkelijk bent - een lief cadeauboekje

'ZielsGelukkig' - lief cadeauboekje

Marie-Claire van der Bruggen - 'ZielsGelukkig'

Van vriendin W. kreeg ik voor mijn verjaardag het boekje 'ZielsGelukkig' cadeau, een lief boekje om 'te Her-Inneren wie je werkelijk bent'. Het is geschreven door Marie-Claire van der Bruggen, bekend van haar bestsellers 'Het sprookje van de dood' en 'De dag waarop mijn vader een engel werd'. Die twee boeken zijn gecentreerd rond de thema's: wie ben je werkelijk, waar kom je vandaan, wat gebeurt er tijdens het stervensproces en na de dood? Deze thema's vind je ook terug in 'ZielsGelukkig'.

Mooi cadeauboekje

'ZielsGelukkig' vind ik echt een cadeauboekje. Mooi om te geven, mooi om te krijgen. Een harde kaft, glanzend wit/rozig papier, een lintje om aan te geven waar je gebleven bent met lezen. Sommige pagina's zijn voorzien van schattige illustraties van roze vlindertjes en een paar kleurpotloodachtige tekeningen.
Ik denk dat dit boekje het erg goed doet als voorleesboekje voor langdurig zieken en/of stervenden en als cadeauboekje voor spiritueel ingestelde, hooggevoelige personen. Ook mensen die somber zijn ingesteld over 'het waarom van hun leven' zouden van 'ZielsGelukkig' wel eens blij(er) kunnen worden.

Meditatieve wandeling

In de sprookjesachtige vertelling maakt de vrouwelijke ik-figuur een wandeling rond een bosvijver. Ze ontmoet een aantal figuren, waaronder een gids, engelen en haar overleden vader, die haar advies geven over hoe ze haar leven op aarde gelukkiger en aangenamer kan maken tot het moment dat haar ziel, na de dood, weer naar 'huis' gaat.
Universele onderwerpen komen aan bod: passie, inspiratie, her-inneren wie je werkelijk bent, leven, sterven, reïncarnatie, contact met je gids, angst, liefde, loslaten, vertrouwen, dankbaarheid. 

Lief

De tekst van 'ZielsGelukkig' is met liefde geschreven, en eenvoudig van taal; daardoor bijzonder geschikt om voor te lezen. Wel staat er nogal vaak 'lieverd' en 'lieve schat' in de tekst, wanneer een engel/gids zich richt tot de ik-figuur. Mogelijk dat dit op mannelijke lezers wat té lief en zacht overkomt.
De inhoud is zorgvuldig geredigeerd, al mag wat mij betreft bij een volgende druk het woordje 'eigenlijk' bijna overal gewist worden. 

Al met al, een lief spiritueel boekje waar je blij van wordt. Informatie over de schrijfster en haar boeken vind je op http://www.zielsgelukkig.nu/.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl