Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

11 februari 2016

Bea Bambara - boek 'Onze Kootje' - erotiek - vorig leven Italië


'Onze Kootje' - boek - Bea Bambara

Rotterdamse schrijfster

Bea Bambara is een Rotterdamse vrouw en schrijfster. Op haar website (www.rotterdamseschrijfster.nl) staat: “Als ik mezelf zou moeten beschrijven dan ben ik eerlijk, naïef, impulsief, een verhalen vertellende recht door zee vrouw.” Ze heeft inmiddels zes boeken geschreven, o.a. over de belevenissen van haar alter ego Elena, die 15 jaar lang als toiletdame in een groot poolcafé in Rotterdam werkte. Net als Elena leert Bea van alle gebeurtenissen in het leven.

Spiritueel en erotisch

Schrijfster Bea Bambara komt op mij over als een gevoelige vrouw met het hart op de goede plek, oprecht, lief en betrokken naar anderen toe. Het erotisch getinte ‘Onze Kootje’ is haar zevende boek (ISBN 978082040081/97 blz.)
Bea vertelt hierin het verhaal van een 93-jarige vrouw, Kootje genaamd. Kootje woont in Parijs en kijkt, samen met een twintig jaar jongere goede vriend Gabriël, terug op diverse seksuele belevenissen uit haar leven, én maakt met hem een reis naar Napels in Italië. Kootje hunkert naar liefde en heeft heimwee naar haar vorige leven.
“Kootje, een doodgewone Rotterdamse vrouw met een groot verlangen naar liefde, kijkt terug op haar turbulente leven. Een leven dat vooral bestond uit lust en manipulatie. Kootje voelt en weet dat ze ooit eerder heeft geleefd. Ze komt er achter dat haar wieg op Sicilië heeft gestaan. Levensechte dromen die haar telkens een stukje doen herbeleven, maken haar steeds eenzamer. Terwijl de wereld om haar heen steeds hectischer wordt.”

Rode oortjes

De beschrijvingen van Kootjes seksuele escapades lijken me – vanwege de schrijfstijl en het taalgebruik – het beste passen bij lezers, zowel mannen als vrouwen, die behoren tot de leeftijdscategorie 55 jaar en ouder. 
De tekst die ik las bevatte hier en daar nog kleine foutjes, maar dat vergaf ik de sympathieke Bea meteen. Intussen heeft ze het een en ander verbeterd. Zoals ze zelf zegt: “Al doende leert men.” En zo is dat. ‘Onze Kootje’ is geen schrijftechnisch hoogstandje, maar bevat wel een verhaal dat lezers een sensueel en warm gevoel kan bezorgen. Erotiek met een vleugje spiritualiteit, een bijzondere mix.
Enkele erotische tekeningen die in het boekje zijn opgenomen zijn gemaakt door Anja Vosdingh Bessem

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur