Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

31 maart 2017

"Marianne schrok van een geestverschijning" - interview door Nathalie de Graaf - Body & Mind Special Margriet - april 2017 - paranormale ervaring

 
Body & Mind Special Margriet, geestverschijning (april 2017)

Een geest in de keuken

Voor een artikel over geesten, visioenen en bijna-dood-ervaringen in de Body & Mind Special van Margriet (april 2017) werd ik geïnterviewd door Nathalie de Graaf. Het gesprek ging over deze paranormale ervaring, die ik eerder in verhaalvorm beschreef in de ParaVisie van 2016.
De Margriet Body & Mind Special ligt nu in de winkel. Het artikel is getiteld 'Geesten, visioenen, bijna-dood-ervaringen. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' (pagina 68 t/m 73). Mijn aandeel op pagina 73 kun je via dit linkje lezen. 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

29 maart 2017

Reïncarnatiefilm 'Defending your life - Judgment City' uit 1991 - hiernamaals - tussenbestaan - terugkeren op aarde

Reïncarnatiefilm 'Defending your Life'
Reïncarnatiefilm - hiernamaals - tussenbestaan

In de jaren negentig van de vorige eeuw zijn er veel lichtvoetige, romantische reïncarnatiefilms gemaakt. 'Defending Your Life' uit 1991 is er ook zo een uit de oude doos, een grappige variant met acteurs Albert Brooks, Rip Torn, Lee Grant en (een jonge) Meryl Streep.

Verhaal 'Defending Your Life - Judgment City'

Daniel Miller verongelukt op zijn 39e verjaardag en komt terecht in het hiernamaals: Judgment City, dat doet denken aan een all-inclusive resort. Daar moet hij aan een advocaat bewijzen dat hij zijn aardse angsten heeft overwonnen. Lukt dit niet, dan moet Daniel terug naar de aarde om zijn leven opnieuw te doen. Tussen alle pas overleden bejaarden die hij in het hiernamaals ziet, ontmoet hij Julia. Ze raken verliefd op elkaar.

Klik hier voor de filmtrailer. Op sommige YouTube-kanalen is de film in zijn geheel gratis te bekijken.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

Deens-Duitse film 'Land of Mine' (Under Sandet) - Tweede Wereldoorlog - landmijnen ruimen aan de kust van Denemarken - kindsoldaten

(c) Film 'Land of Mine' - mijnen zoeken in het zand van de Deense kust - 1945

Film Land of Mine/Under Sandet - vertoning op 4 april 2017

Op dinsdag 4 april 2017 vertoont Theater de Speeldoos in Vught het Deens-Duits historische drama ‘Land of Mine’ ('Under Sandet') van regisseur Martin Zandvliet uit 2015. Ik wil deze film graag tippen in dit blog voor ex-cliënten uit mijn praktijk die herinneringen hebben aan vorige levens als Duits kindsoldaat gedurende de Tweede Wereldoorlog. Er zijn namelijk weinig goede films over dit onderwerp gemaakt.

Het is mei 1945. Vlak na de Tweede Wereldoorlog worden jonge Duitse krijgsgevangenen naar de Deense kust gebracht en gedwongen om daar landmijnen onschadelijk te maken. De mijnen werden er eerder door de Duitsers geplaatst om een geallieerde invasie tegen te gaan. Onder toezicht van Sergeant Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller) moeten jonge jongens onvoorbereid en met gevaar voor eigen leven de hele kust stukje voor stukje afzoeken. Eerst beschouwt de sergeant de knapen als 'de vijand', later ontwikkelt hij sympathie voor de jongens.
Klik hier voor de filmtrailer.
'Land of Mine' is gebaseerd op ware gebeurtenissen en won maar liefst 26 prijzen. De film (100 min., geschikt vanaf 12 jaar) wordt getoond in samenwerking met Nationaal Monument Kamp Vught op dinsdag 4 april 2017, aanvang 20.00 uur, met een inleiding door Koos Theuws.
De entree is 5 euro (3,50 euro voor Vrienden van Theater de Speeldoos/NM Kamp Vught). Reserveren via Theater de Speeldoos of (073) 656 55 88.
Locatie: Theater de Speeldoos, Vliertstraat 6 in Vught.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

24 maart 2017

Marianne Notschaele in ParaVisie april 2017: De Dodendraad - vorig leven Eerste Wereldoorlog - reïncarnatie

 


De Dodendraad - reïncarnatie - praktijkverhaal

Het artikel 'De Dodendraad' over een fobie voor (prikkel)draad, terug te voeren op een ervaring in de Eerste Wereldoorlog, is nu te lezen via dit linkje op mijn website.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

22 maart 2017

Totem of Life and Death - TOLAD - as verstrooiing - rouwverwerking - afscheid - rituelen - wandelen - natuur

Nieuwe manier om as te verstrooien (c) foto www.tolad.eu

Nieuwe manier van afscheid nemen - asverstrooiing - holle staf

Afscheid nemen van overleden personen door hun as te verstrooien op een plek in de natuur, heeft er een nieuwe methode en produkt bijgekregen: de TOLAD (Totem Of Life And Death). Met de TOLAD kunnen nabestaanden tijdens een wandeling stap voor stap as verstrooien dankzij een staf-urn die gevuld kan worden met as van de overledene. Nabestaanden kunnen op een zelf gekozen moment een wandeltocht maken. Bijvoorbeeld een tocht over een pad waar herinneringen liggen aan de overledene, waar deze graag kwam. Bij iedere stap laat de staf-urn een beetje as vrij.

Ik vind dit een mooie, enigszins dure manier (prijzen vanaf 490 euro). Wel weer modern en passend bij deze tijd, want de TOLAD is eenvoudig on line te bestellen. Dit concept zal nabestaanden van natuurliefhebbers/wandelaars zeker aanspreken.
Kom je binnenkort wandelende mensen tegen in de natuur die zich groeperen rond zo'n lange buis gevuld met as, dan weet je nu alvast dat je ze beter niet kunt storen tijdens hun afscheidsritueel.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl 

20 maart 2017

Film 'Mein Blind Date mit dem Leben' - Never lose sight of your dreams - doorzettingsvermogen - oogziekte - liefde - horeca - relaties

Duitse film over doorzettingsvermogen

Visuele handicap - doorzettingsvermogen - dromen waarmaken - feelgoodfilm

Ik hou niet zo van Duitse speelfilms, maar de trailer van 'Mein Blind Date mit dem Leben' (2017) zag er zo veelbelovend uit dat manlief en ik besloten te gaan kijken. We werden aangenaam verrast en gaven deze feelgoodfilm een dikke acht! Een aanrader voor wie houdt van goed spelende acteurs met een prettige uitstraling, een met liefde gemaakte film, onderwerpen als doorzettingsvermogen, je droom volgen ondanks een visuele beperking en een romantisch happy end. 

Stage lopen in een hotel - bijna blind

De Duits-Singalese Saliya Kahawatte (Kostja Ullmann) staat op het punt zijn horeca-opleiding af te ronden en hoeft alleen nog maar stage te lopen als zijn ogen het plotseling laten afweten. Door netvliesloslating heeft hij nog maar 5% zicht. De wereld om hem heen wordt één grote waas. Toch wil hij, hoe dan ook, stage gaan lopen in een 5-sterren hotel in München. Saliya verbergt zijn visuele handicap voor stagebegeleiders en medestudenten. Zijn zus maakt hem wegwijs in München (kamer, route naar het hotel). Stage-collega Max (Jacob Matschenz) heeft snel door dat er iets niet klopt aan Saliya.
Max en Saliya worden vrienden; ze helpen elkaar. Flierefluiter Max kan wel wat studiefocus gebruiken en ernstige Saliya hulp bij het zien. Buiten werktijd oefenen ze eindeloos tot Saliya alle werkzaamheden toch kan doen. Hotelkamers schoonmaken, serveren in het restaurant, cocktails mengen, tafels dekken, enz. Er zitten veel kleine, soms ook grappige, schokmomenten in de film. Blind glazen champagne serveren in een vol restaurant, in de keuken de snijmachine moeten bedienen... Vaak gaat het maar nét goed. 
Als Saliya extra werk moet vinden om zijn moeder thuis financieel te steunen, loopt het mis. Hij slikt oppeppende pillen om zijn werkzaamheden vol te kunnen houden, maar kan dit niet langer combineren met haast niets zien: stage, werk, bijbaan, een liefdesrelatie met een alleenstaande moeder met een kind.
De filmtrailer vind je hier.

Waargebeurd verhaal

Het filmverhaal is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal, beschreven door Saliya zelf, in een gelijknamig boek.
Als kijker naar 'Mein Blind Date mit dem Leben' kreeg ik bewondering voor Saliya Kahawatte's (zie zijn eigen website) doorzettingsvermogen en meer begrip voor mensen met een visuele handicap.

+ prima geacteerd
+ acteurs met een prettige uitstraling
+ film is met liefde gemaakt door de regisseur
+ goede balans tussen serieuze en grappige momenten
+ geschikt voor een breed publiek
+ ik kreeg meer begrip voor mensen die slecht zien, hoeveel moeite het kost om je dan staande te houden in de werkende maatschappij
- braaf romantisch: liefde tussen Saliya en alleenstaande moeder
- soms lijkt het een jeugdfilm (voor 13-18-jarigen)
- op het einde heel kort in beeld: de echte Saliya; dat vind ik jammer, dat haalt me direct uit de film omdat ik net gewend was aan de acteur :).

De film is nu te zien in diverse cinema's in Nederland en België.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur

19 maart 2017

Reïncarnatiefilm 'Made in Heaven' uit 1987 - hemel - aarde - elkaar (her)kennen - zielsherkenning - soulmates

 
Reïncarnatiefilm Made in Heaven uit 1987

Reïncarnatiefilm 'Made in Heaven' (1987)


Voor de romantici onder mijn bloglezers die houden van een langzame feelgood movie uit de oude doos over reïncarnatie: Made in Heaven. Soms is de film in zijn geheel te vinden op YouTube (zie filmtrailer).
Het verhaal: Mike Shea (Hutton) droomt ervan te ontsnappen aan het leven in een provinciale stad. Hij wil verhuizen naar Californië, samen met zijn vriendin. Op het allerlaatste moment laat zij hem echter zitten. Mike gaat alleen op pad met zijn motor. Onderweg redt hij een onbekende vrouw met haar kinderen van de verdrinkingsdood. Daarbij komt hij om het leven. In het hiernamaals, een hemel, ontmoet hij een engel/gids Annie Packert (McGillis). Als Annie terug naar de aarde moet, op 'engelenmissie' in een mensenlichaam, wil Mike haar achterna gaan. Hij sluit een overeenkomst met ene Emmet om diens lichaam te gebruiken. Dat mag, onder twee voorwaarden: Annie en Mike kunnen zich niet meer herinneren dat ze in de hemel verliefd op elkaar waren en hij heeft slechts 30 jaar de tijd zijn geliefde op aarde te vinden.

Aanverwante blogartikelen
Susan Smit - soulmates
Boek 'Hé, waar ken ik je van?' - vorige levens en elkaar (her)kennen
Boek 'De gedroomde man' - afspraak in de hemel, elkaar terugzien op aarde
Film 'Café de Flore' - soulmates
Film 'The Fountain' - relatie tussen 2 personen in diverse levens
- Liesbeth List en Ramses Shaffey - soulmates

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

15 maart 2017

Roxeanne Hazes gelooft in leven na de dood - Flair nr. 10, 2017 - droom - contact met overleden vader André Hazes

Roxeanne Hazes in interview Flair, foto (c) Marloes Bosch

Roxeanne Hazes ontmoette haar overleden vader in een droom

Citaat uit een interview dat Fleur Baxmeier had met zangeres Roxeanne Hazes - dochter van de overleden volkszanger André Hazes - in Flair (nr. 10-2017): "Waar ik wel in geloof, is leven na de dood. Mijn vader ging altijd pas rond vier uur 's nachts naar bed. Voordat hij ging slapen, kwam hij mij altijd nog een nachtkus geven. Toen mijn vader net was overleden, stond hij in mijn droom ineens huilend aan mijn bed om te zeggen dat hij naar een andere plek zou gaan. Ik kreeg nog een laatste kus van hem en daar ging hij. Dat vond ik mooi, want hij is in twee dagen tijd overleden. Een sterfbed heeft hij niet gehad, we konden ons er niet goed op instellen dat hij dood zou gaan. Doordat hij nog even bij mij langskwam, kon ik het afsluiten. Ik houd me eraan vast dat ik hem ooit weer ga zien."

Aanverwant artikel: overleden opa komt langs.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

13 maart 2017

Herinneringen aan vorige levens onder hypnose - artikel van Harald Merckelbach over boeken 'Durchbruch bei Stalingrad' en 'Die verratene Armee''

 

Herinneringen aan vorige levens onder hypnose - wo2 - boeken

Op NRC.nl kwam ik een interessant artikel tegen, getiteld 'Hypnose maakte van veteraan een onschuldige', geschreven door Harald Merckelbach, hoogleraar rechtspsychologie aan de Universiteit van Maastricht (16 dec. 2016)Het gaat over herinneringen aan oorlogstijd (Tweede Wereldoorlog), verkregen door hypnose en te boek gesteld, zie dit andere NRC-artikel (aug. 2016) over de boeken van Heinrich Gerlach.

Altijd helden, nooit schurken?

Halverwege schrijft Merckelbach: "Meer dan veertig jaar onderzoek maakt juist duidelijk dat je met hypnose herinneringen dermate drastisch kunt reviseren dat mensen hun eigen verzinsels gaan geloven. Zo heb je proefpersonen die zich onder hypnose herinneren hoe ze als foetus in de baarmoeder lagen opgevouwen. Er zijn zelfs proefpersonen die in trance honderduit vertellen over hun vorige levens. Frappant is wel, noteerde een onderzoeker droogjes, dat mensen zichzelf zulke sympathieke rollen toebedelen in het hiervoormaals. Ze zijn altijd helden of slachtoffers, maar nooit schurken. De rotzakken, dat zijn de anderen."
Dat laatste vond ik nou weer jammer, want dat klopt niet. Er zijn heel veel mensen die zich vorige levens herinneren als 'schurk'. Dat ze daar liever niet of minder mee te koop lopen is misschien niet eens zo gek. Overigens, herinneringen kunnen ook naar boven komen zonder hypnose. Hypnose is wel erg passé. Tegenwoordig gebruiken reïncarnatietherapeuten een lichte vorm van trance, gesprekstechnieken en zelfs teken- en schrijfopdrachten om herinneringen uit het onderbewuste naar boven te halen.
In mijn boeken probeer ik een goede mix te maken van cliëntverhalen die zowel slachtoffer- als daderkant belichten. Dat mensen zich zouden herinneren 'dat rotzakken altijd anderen zijn', is gewoon niet waar. Dus, meneer Merckelbach, aub even inlezen, waar het dit onderwerp betreft. Verder vond ik het een boeiend artikel :).

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

Acteur Daniel Radcliffe in de Graham Norton Show: "These are all my past lives" - humor - vorige levens - tijdreizigers

Acteur Daniel Radcliffe in de Graham Norton Show

'Tijdreiziger' Daniel Radcliffe - reïncarnatie

Even lachen... acteur Daniel Radcliffe - bekend van de Harry Potterfilms - reageert in een aflevering van de Graham Norton Show (febr. 2017) op time travelling. Daniel wordt nogal eens geconfronteerd met foto's van dames uit het verleden die gelijkenis met hem vertonen. Hij grapt o.a.: "These are all my past lives".

Het tv-fragment vind je op deze webpagina.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

10 maart 2017

'Historische Verhalen' - diverse auteurs - geschiedenis - historie - boek - korte verhalen - boekrecensie

27 korte geschiedenisverhalen

Boek met korte geschiedenisverhalen

De 27 korte historische verhalen van verschillende auteurs - die zich lieten inspireren door gebeurtenissen uit binnen- en buitenlandse geschiedenis - waren zo gevarieerd in schrijfstijl en onderwerp, dat ze zich lastig vlug achter elkaar lieten lezen. Telkens legde ik na één of twee verhalen het boek weg, om het na een dag 'rust' weer op te pakken.
Uit alle verhalen in dit boek blijkt dat het verleden voor schrijvers een grote bron van inspiratie is. Als reïncarnatietherapeut kom ik vaak in aanraking met cliënten in mijn praktijk die over vroegere tijden (en vorige levens) vertellen. Het historische aspect is daarbij ondergeschikt aan emoties en therapeutische zaken. Toch probeer ik in mijn eigen boeken met praktijkverhalen van cliënten hun verhalen die zich in andere tijden afspelen, ook geschiedkundig juist weer te geven. Ik weet hoe moeilijk dat is. Hoe meer historische feiten, hoe minder vloeiend een persoonlijk verhaal wordt. 'Historische Verhalen' bevat een goede mix: (deels) fictieve verhalen gebaseerd op historische juistheid, en nuttige, goede geschiedkundige uitleg ná elk verhaal.
Iedere lezer die van geschiedenis houdt zal in dit boek iets van zijn of haar gading kunnen vinden. De onderwerpen zijn divers, de schrijfstijlen van de auteurs gevarieerd; alle verhalen lezen gemakkelijk weg en er is veel zorg besteed aan correcte historische verklaringen. Ik hoop wel dat de taal- en stijlfouten die ik tegenkwam, er bij de volgende druk zijn uitgehaald.

Mijn favoriete verhalen - van sjamaan tot Waterloo

Het beste verhaal, een goede combinatie van fictie en historische juistheid, vond ik 'Warre, een vreemde raaf bij Waterloo', over de slag bij Waterloo in 1815, geschreven door Paul Christiaan Smis. Op de voet gevolgd door 'Een dodelijk schot' van Marjolijn van de Gender (Mongolië, 1201).
Ook boeiend:
+ Niké, de slaaf uit Ephese - Key Tengeler (Romeinse tijd)
+ Het laatste spel - Marjolijn van de Gender (balspel van de Azteken in 1519)
+ Bonne Terre, Missouri - Yannick Verberckmoes (een Amerikaanse soldaat die na de oorlog zelfmoord wil plegen)
+ Offers uit het Oude Carthago - Nienke Pool
+ De warme winter van 1628 - Mike Jansen (een winterdag in Hellevoetsluis)
+ Het visioen - Killian McNeil (over een prehistorische sjamaan in Noord-Europa)
Ander verhalen konden mij minder bekoren, afhankelijk van mijn eigen interesses. Ik heb ze wel allemaal gelezen. Sommige historische feiten kende ik natuurlijk al, maar er zaten ook hele leuke nieuwe 'weetjes' tussen.

Plussen en minnen aan 'Historische Verhalen'

+ Verschillende auteurs, diverse schrijfstijlen.
+ Verrassende geschiedenisonderwerpen. 
+ Veel variatie. Voor iedere lezer zit er wel iets leuks of interessants tussen.
+ Eenvoudige tekst, vlot leesbaar.
+ Historisch uitstekend onderbouwd met nuttige informatie, na ieder verhaal.
+ Hoofdredacteur Historische Verhalen, Rik van der Vlugt, heeft een hele klus gehad aan dit boek. Op de planning voor juni 2017 staat een nieuwe bundel met verhalen uit de oudheid en voor januari 2018 een nieuwe jaarbundel (verhalen van de website www.historischeverhalen.nl). Paul Christiaan Smis en Marjolijn van de Gender (en Key Tengeler) werken aan respectievelijk de middeleeuwenbundel en de oudheidbundel. Iets om naar uit te kijken!
+ Leuke, soms bijzondere geschiedenis'weetjes' in de uitleg na elk verhaal.
+ De coverafbeelding, een donkergroen landschapsschilderij uit de collectie van het Rijksmuseum, past goed bij de sfeerinhoud van een aantal verhalen.
+ Lekker dik papier.
+ Een aanrader voor wie graag geschiedenisverhalen leest.
- Verkeerde samenvoegingen, kleine fouten in tekst en schrijfstijl hadden voorkomen kunnen worden met een nog scherpere tektscontrole.
- De tekstlayout (geen rechte kantlijn aan de rechterzijde) vond ik rommelig.
- Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat één of twee auteurs meerdere verhalen schreven, onder pseudoniem. Dit vanwege te veel dezelfde soorten zinnen. Als dit juist is, had ik liever geweten welke schrijver meerdere verhalen maakte voor dit boek.
- De ene keer is een verhaal wat schrijfniveau betreft mager, maar het verhaal zeker interessant. De andere keer is een verhaal vaag en weinig spannend, maar beter beschreven.
- Ik moest veel heen- en weer bladeren. Een verhaal beginnen, na een alinea of twee niet snappen waar of wanneer de situatie zich afspeelde, vooruitbladeren naar de uitleg, daar het begin lezen, en weer terug naar het verhaal. Goede oplossing: twee regels tekst toevoegen bij verhaalaanvang of titel met daarin een verwijzing naar de tijdsperiode waarin het verhaal zich afspeelt.

Website voor historische verhalenschrijvers- en lezers

Neem een kijkje op de website van www.historischeverhalen.nl. Bij interesse kun je daar het boek 'Historische Verhalen' aanschaffen of zelf een verhaal insturen.
Historische Verhalen, 27 korte geschiedenisverhalen | Uitgeverij Historische Verhalen | ISBN 9789082642605 | 255 blz. | 12,50 euro | 

Groetjes, 

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl 

6 maart 2017

Betty. Een Joodse kinderverzorgster in verzet - boek van Esther Göbel en Henk Meulenbeld - Nawerkingen Tweede Wereldoorlog - kinderen

Boek over kinderen helpen onderduiken in de oorlog
en over de emotionele nawerking daarvan

Kinderen helpen onderduiken in oorlogstijd

Met moed, charme en mazzel redde de 18-jarige Joodse Betty Goudsmit-Oudkerk tijdens de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen, toen ze als kinderverzorgster werkte in Amsterdam. Uit de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg (deportatiepunt) liet ze - samen met anderen - kinderen ontsnappen om onder te duiken. Betty's levensloop (voor, tijdens en na de oorlog) is opgetekend door Esther Göbel en Henk Meulenbeld.

Nawerkingen privé - verhouding tot kinderen

Betty, na de oorlog 21 jaar oud, stortte zich op haar werk en een nieuwe relatie, ze wilde niet herinnerd worden aan de oorlogsperiode waarin ze haar vader, moeder en andere familieleden verloor. Ze legde de focus op trouwen en kinderen krijgen, zorgen, verzorgen en niet meer praten over alles wat ze in oorlogstijd had meegemaakt. 
Pas op hoge leeftijd (citaten in dit boek) erkende Betty Goudsmit-Oudkerk dat ze moeite had gehad zich in haar latere leven te hechten aan haar eigen kinderen en kleinkinderen. Zich niet te veel hechten aan wie haar lief was, kwam voort uit vele verdrietige ervaringen tijdens de periode in de oorlog dat ze in de crèche werkte. Van kinderen moest je daar immers 'zo afstand kunnen doen'. Deze koele houding hebben Betty's eigen kinderen erg pijnlijk gevonden.
Het boek Betty. Een Joodse kinderverzorgster in verzet is interessant voor o.a. regressie- en reïncarnatietherapeuten die werken met cliënten en onderwerpen als Tweede Wereldoorlog, overleven, emoties, bonding, kinderen, nawerkingen oorlog.

Vorige levens & Tweede Wereldoorlog

Als je in dit Blog Vorige Levens in het zoekfilter 'wo2' zet, kom je aanverwante artikelen tegen over reïncarnatie, vorige levens en Tweede Wereldoorlog. Via mijn website kun je enkele e-boeken gratis downloaden; hierin staan meerdere verhalen van cliënten uit mijn praktijk met herinneringen aan vorige levens die zich afspelen gedurende de Tweede Wereldoorlog.

In april 2017 komt het boekje 'Vrijheid om te worden wie je bent' uit. Hiervoor schreef ik speciaal een verhaal over reïncarnatie, Tweede Wereldoorlog en vrijheid.

'Betty. Een Joodse kinderverzorgster in verzet | Esther Göbel, Henk Meulenbeld | Uitgeverij Gibbon 2016 | 320 blz. | ISBN 9789491363719 | € 19,90 | 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl 

5 maart 2017

Gedicht 'Reïncarnatie' van Ester Naomi Perquin - bundel 'Celinspecties'

Bundel gedichten van Ester Naomi Perquin,
waaronder 'Reïncarnatie'

Esther Naomi Perquin - gedicht 'Reïncarnatie'

In een mini-interview in Psychologie Magazine (december 2016) las ik dat filosoof, literatuurwetenschapper en auteur Simone van Saarloos een boek op haar nachtkastje had liggen: Celinspecties, van Ester Naomi Perquin. Zij zegt daarover: "Mijn favoriete gedicht is Reïncarnatie. Ik geloof er niet in, maar vind het een fascinerend idee om niet gebonden te zijn aan één leven. Ik vind het frustrerend om maar één persoon te kunnen zijn".
Ik ging op zoek naar dit gedicht, maar kon op internet alleen dit stukje vinden: 

"Hoe weten zij hoe ik mij was?
Welk nog onzichtbaar etiket
is in mijn nekrand vastgezet?"

(c) Ester Naomi Perquin

Klinkt prachtig, ik ga eens snuffelen op de website van Ester Naomi Perquin

Groetjes, 

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur

2 maart 2017

Ryanne van Dorst - tv-programma 'Geslacht', BNN - #Geslacht - genderissues

Ryanne van Dorst in 'Geslacht' - (c) foto BNN

Vervagen de grenzen tussen mannen en vrouwen?

Ryanne van Dorst ging onlangs in 4 tv-afleveringen op verfrissende, eerlijke, lieve, stoere en humorvolle wijze op zoek naar welke rol gender/geslacht speelt in onze maatschappij. Vervagen de grenzen tussen mannen en vrouwen? Via Uitzending Gemist kun je de afleveringen nog bekijken. Een aanrader voor wie buiten de hokjes denkt of durft te denken.

Wat maakt een man mannelijk en een vrouw vrouwelijk? 
In aflevering 1 (7-2-2017) kwamen onderwerpen aan bod als:
- Hermafrodiet
- Genderidentiteit, aangeboren geslacht, genderexpressie, liefde en aantrekkingskracht
- Genderneutrale toiletten
- Patricia Paay
- Baarmoederritueel door spirituele coaches
- Maxim Hartman.

In hoeverre bepaalt je lichaam of je mannelijk of vrouwelijk bent?
In aflevering 2 (14-2-2017):
- Chromosomen
- Hormonen
Past je lichaam bij hoe je je voelt in je hoofd?
- Snorella, jezelf laten zien in alle vrijheid
- Hormoontest, David Terburg
- Vrouwelijke bodybuilders, Floor van Putten
- Geertje Maak, professor genderhystorica
- Intersekse conditie, Samantha met 17-beta-hsd-deficientie
- LHBTI
- Chantal Janzen.

In hoeverre bepaalt je geest je gender/geslacht?
In aflevering 3 (21-2-2017):
- Zit gender tussen je oren?
- Voorbij hokjes denken
- Mykki Blanco, artiest en gender queer
- Genderfluïd
- Internationale coming out day en regenboogvlag
- Margriet van Heesch, cultuurwetenschapper
- Intersekse condities
- Eveline Baggerman
- Mounir Samuel.

In deze 3e aflevering vertelt Margriet van Heesch dat bij geboortes in 1 op de 200 gevallen sprake is van 'intersekse condities'. In onze samenleving zijn we het 'normaal' gaan vinden dat lichamen slechts verdeeld worden in mannelijk óf vrouwelijk, terwijl er zoveel meer varianten zijn. Biologieboeken lopen achter in kennisoverdracht.

Zijn we toe aan een 3e sekse in Nederland?
In aflevering 4 (28-2-2017):
- Hokjesdenken, man/vrouw
- Gender reveal party bij zwangerschap
- Transgender jongerenkamp
- Genderneutrale modewinkel
- Tweede kamer en de Algemene Wet Gelijke Behandeling
- Gendervrij denken, pandrogynie, interview met Genesis in Polen.

Lichaam, voertuig van de ziel

In deze laatste aflevering stelt Genesis: "You can be anything. Je geest is je ware ik, je lichaam een goedkope koffer om je geest te dragen." 
Een mooie afsluiter. Ons lichaam is het voertuig van de ziel; hoe voertuigen er van buiten uit zien (vrouwelijk, mannelijk of tussenvarianten) is minder van belang. Een zuivere ziel, die zich blijft ontwikkelen, dat vind ik wel belangrijk. Ryanne van Dorst maakt mensen wakker, daar hou ik van.
De 4 informatieve tv-programma's zijn via diverse online kanalen alsnog te bekijken, Google op 'BNN+Geslacht+Rianne+van+Dorst".

Hermafrodiet in het oude China

Artikel over vorige levens en een hermafrodiet in het oude China: klik hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl 

1 maart 2017

Film 'Lion' - zoektocht naar biologische moeder - adoptie - India - jeugdherinneringen - triggers - spiritueel tintje

  
Geadopteerd, op zoek naar biologische moeder in India

Ontroerend - film 'Lion'

Deze carnavalsvakantieweek ben ik een paar keer extra naar de film gegaan, zo ook naar 'Lion', een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat o.a. in de bestseller 'Mijn lange weg naar huis' door Saroo Brierley beschreven werd.

De film is opgedeeld in twee stukken:
1) In India komt een 5-jarig jongetje, Saroo, min of meer per ongeluk terecht in een trein die hem duizenden kilometers wegvoert van zijn moeder en oudere broer. Saroo stapt uit in Calcutta, wordt na een maand zwerven op straat opgenomen in een weeshuis en later geadopteerd door een Australisch echtpaar.
2) Saroo groeit op, en krijgt er nog een uit India geadopteerde broer bij. Als hij een jaar of dertig is, gaan de herinneringen aan zijn eerste levensjaren hem parten spelen. Via Google Earth, in combinatie met de herinneringen die hij heeft aan de lange treinreis die hij als 5-jarig kind maakte, gaat hij op zoek naar het treinstation waarvandaan hij vertrok, in de hoop zijn dorp en familie terug te vinden. En dat lukt.

Plussen en minnen

+ Een ontroerende Engels/Australische film met happy end. Beetje 'Spoorloos'-achtige hereniging.
+ Goede acteurs, o.a. Sunny Pawar (kleine jongen), Dev Patel (Saroo op dertigjarige leeftijd), Nicole Kidman (adoptiemoeder).
+ Mooie beelden van India, treinstations, miljoenenstad Calcutta.
+ Schrijnende weeshuiservaringen zijn subtiel in beeld gebracht (kinderverkoop, mishandeling, verkrachting).
+ Duidelijke triggers naar jeugdherinneringen, door voedsel en etensgeuren.
+ Titelverklaring 'Lion' komt op het einde van de film.
+ Vervorming van taalherinneringen (naam geboortedorp Saroo).
+ Aanrader voor iedereen die iets heeft met het onderwerp 'adoptie'.
+ Boeiende film voor regressietherapeuten die werken met jeugdherinneringen en adoptie.
+ Spiritueel tintje: visioen adoptiemoeder, luchtspiegeling overleden broer.
- Onderbelicht: slechte relatie tussen de geadopteerde 'broers'.
- Op het einde van de film zie je de echte Saroo kort in beeld met zijn adoptieouders én zijn moeder in India. Interessant, maar ik vind dat meestal jammer omdat ik dan meteen 'uit de film ben', zekers als acteurs overtuigend overkwamen.

Ik vond 'Lion' een mooie film. Neem wel papieren tissues mee voor het emotionele einde. De film (118 minuten) is te zien in diverse grote en kleinere cinema's. De filmtrailer vind je via dit linkje.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut
www.mariannenotschaele.nl