Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

31 mei 2017

Vrijwilligers gezocht - administratiewerkzaamheden - Herinneringskamp Vught - gegevens uit Tweede Wereldoorlog

(c) Afbeelding: Herinneringskamp Vught

Vrijwilligers - administratie - Tweede Wereldoorlog

Wil je als vrijwilliger meewerken aan de ontsluiting van de originele administratie van Kamp Vught, onderdeel van de collectie van het NIOD, instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies? In juni 2017 start een crowdsourcingproject waarmee gegevens over Joodse en/of politieke gevangenen van Kamp Vught inzichtelijk worden gemaakt. Van vrijwilligers wordt gevraagd informatie van ruim 26.000 persoonsgebonden kaarten in te voeren.

Ieder jaar krijgt het Nationaal Monument Kamp Vught zo'n drieduizend verzoeken naar persoonsinformatie van kampgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Met jouw hulp kunnen zulke vragen beter en sneller beantwoord worden. Daarnaast is het de bedoeling dat dit register digitaal gekoppeld wordt aan andere kampadministraties in Nederland en het buitenland. Ook biedt de digitale data nieuwe onderzoeksmogelijkheden. Zo houdt men de herinnering aan (de slachtoffers van) de Tweede Wereldoorlog levend.
Kamp Vught (Konzentrationslager Herzogenbusch) werd gebouwd in 1942/’43 om de toenemende stroom gevangenen in Amersfoort en Westerbork aan te kunnen. Zo’n 32.000 mensen zijn hier tussen januari 1943 en september 1944 geplaatst. Dat waren naast 12.000 Joden ook politieke gevangenen, verzetsstrijders, Sinti en Roma, Jehovah’s getuigen, zwervers, zwarthandelaren, criminelen en gijzelaars.

Vrijwilliger worden? Kijk op deze webpagina hoe je je aan kunt melden.


Tweede Wereldoorlog en vorige levens

Laatst kwam dit boekje uit, van Esther Jacobs. Daarin staat een verhaal dat ik speciaal schreef over herinneringen aan vorige levens in de Tweede Wereldoorlog, met een bijdrage van een cliënte uit mijn praktijk.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl