Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

3 november 2019

'CountDown' - thriller over een niet te wissen gedownloade app, die het tijdstip van sterven aangeeft - leven & dood - social media


 
Thriller 'CountDown' - een app voorspelt hoelang je nog te leven hebt

Film 'CountDown' - Kun je je sterfmoment ontwijken? - Fictieve social media app

Wanneer verpleegster Quinn ontdekt dat de op haar smartphone gedownloade app het exacte tijdstip van haar dood aangeeft, probeert ze in een race tegen de klok haar dood te ontlopen. Ze heeft slechts 48 uur de tijd; de gedownloade app laat zich niet meer wissen omdat ze de algemene voorwaarden goedkeurde bij het installeren ervan.

De film 'CountDown' (2019) valt in het horror-genre, maar ik vond het meer een spannende tv-film voor jongeren waarin een zombie af en toe opduikt. Een 'riller' in plaats van een 'thriller'. Niet om echt van te schrikken :D.
Voor de filmtrailer, klik hier.

De film laat kijkers wel nadenken over de gevaren van 'het zomaar een app downloaden'. We klikken vaak zonder na te denken op 'accepteer de algemene voorwaarden'. In de film downloaden enkele jongeren de (fictieve) app CountDown. Op hun smartphone krijgen ze - na 'accept your fate' - onmiddellijk te zien hoeveel jaren of dagen ze nog te leven hebben. Hilariteit bij sommigen wanneer een hoge leeftijd wordt voorspeld, paniek bij anderen wanneer ze nog maar een paar dagen te gaan hebben. Kunnen ze hun doodslot ontwijken?

Plussen en minnen film 'CountDown'

+ Gevaren van social media; zomaar een app downloaden kan ernstige gevolgen hebben (leuk discussiepunt voor ouders en pubers)
+ Spel van de acteurs is heel behoorlijk; toch deed de film me meer denken aan een brave tv-film
+ De verpleegster krijgt in haar nieuwe baan te maken met een collega die niet van haar af kan blijven (MeToo-discussie)
+ Een grappige dominee bestrijdt het kwaad met behulp van rituelen die hij uit boeken kent
+ Hoofdrolspeelster heeft een zus. Beiden gaan ze anders om met de dood van hun moeder (oa schuldgevoelens)
+ Hoe schuldgevoelens nog in de weg kunnen zitten (na het sterven van een moeder, een broer)
- De zombie die opduikt op het doodsmoment is raar.
- Denk dat jongeren deze film niet eng zullen vinden, ouders wel.

Spelers: Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Bateman, Tichina Arnold, P.J. Byrne, Peter Facinelli, Anne Winters en Tom Segura. Regisseur Justin Dec.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl