Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

21 mei 2022

'Daar praten wij niet over' - foute keuzes in de oorlog - familiegeheim - Miloe van BeekDaar praten wij niet over - Miloe van Beek

Zwijgen over 'foute keuzes' tijdens de oorlog... 

Journalist en schrijver Miloe van Beek ontdekte dat haar opa in de Tweede Wereldoorlog een prominente NSB'er is geweest, een goed bewaard familiegeheim.

Sacha Gerdes groeit in de jaren dertig van de vorige eeuw op in een welvarend gezin in ’t Gooi. Haar vader, kunstschilder Ed, ontwikkelt na de scheiding van zijn vrouw sympathie voor het nationaalsocialisme. Sacha wordt heen en weer geslingerd tussen de liefde voor haar vader en haar afschuw voor de NSB, waarin hij een steeds prominentere rol gaat spelen. Ook al zwijgt de familie na de oorlog over Ed Gerdes en zijn werk, zijn keuze zal Sacha haar leven lang blijven achtervolgen.

Miloe van Beek, kleindochter van Sacha, tekende Sacha's levensverhaal op en onderzocht in hoeverre de 'foute keuze' in oorlogstijd haar en haar kinderen nog steeds beïnvloedt. Ze wil door het schrijven van dit boek de schaamte doorbreken die haar familie al lang in zijn greep houdt.

Uitgave: Orlando: 'Daar praten wij niet over, de erfenis van een oorlogsverleden', Miloe van Beek


Groet,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut