Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

13 juli 2022

Boek 'Het hart van de heks' - Genevieve Gornichec - mythische Noorse vertelling in een moderne uitvoering

 


Noorse mythische vertelling in een modern jasje

Uitgeverij Orlando bracht dit boek uit: Het hart van de heks van Genevieve Gornichec. Het is een feministische hervertelling van een Noors mytisch verhaal.

Uitgeverij Orlando: "Wanneer een verbannen heks verliefd wordt op de legendarische god van chaos en leugens Loki riskeert ze de toorn van de goden. Angrboda’s verhaal begint waar de meeste heksenverhalen eindigen: met een verbranding. 

Als straf van Odin voor het delen van haar toekomstvisioenen met de verkeerde mensen, laat het vuur Angrboda gewond en krachteloos achter, en ze vlucht naar de verste uithoeken van een afgelegen bos. Daar wordt ze gevonden door  de schelm Loki, en haar aanvankelijke wantrouwen jegens hem groeit schoorvoetend uit tot een diepe en blijvende liefde. Hun verbintenis brengt het belangrijkste in haar lange leven voort: drie eigenaardige kinderen, ieder met een geheime lotsbestemming, die ze graag aan de rand van de wereld wil grootbrengen, veilig verborgen voor Odins alziende oog.

Terwijl Angrboda haar profetische krachten terugkrijgt, komt ze erachter dat haar leven – en de hele mensheid – in gevaar is."

Je kunt een stukje lezen (zie bol.com) van de inhoud om te zien of de stijl je aanspreekt. Lijkt me interessant voor lezers die houden van mythologie, sprookjesverhalen, Noorwegen, goden, helderziendheid, liefde, lotsbestemming, dreiging einde van de mensheid. Ik heb dit boek niet gelezen, maar de inhoud spreekt me aan, net zoals de poëtische manier van vertellen.

Meer informatie over dit boek: klik hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer

Regressie- en Reïncarnatietherapie/auteur

www.vorigelevens.nl