Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

24 februari 2015

'Beschadigd' - tv documentaire over zelfbeschadiging - krassen - snijden - automutilatie


4-delige tv-documentaire 'Beschadigd'

Beschadigd - tv documentaire NCRV

Eén op de vier Nederlandse en Vlaamse jongeren tussen de 12 en 19 jaar beschadigt zichzelf wel eens opzettelijk. In Nederland gaat dit om zo'n 400.000 jongeren. Op 12 februari 2015 startte de NCRV een integere, 4-delige tv-serie 'Beschadigd' (Posh Productions), waarin mensen gevolgd worden die zichzelf beschadigen. 
Programmamaker Jessica Villerius - ze maakte al eerder mooie documentaires over o.a. eerwraak, meisjeshandel en de doodstraf - volgde jongeren én volwassenen die dagelijks vechten tegen de dwang of behoefte om zichzelf te snijden, branden of op een andere manier te verwonden. Ze doorbreken de schaamte en het taboe door er openlijk over te praten, hun littekens en hun verdriet te laten zien.

In 'Beschadigd' staan mensen centraal die zichzelf beschadigen en er is aandacht voor ouders en ziekenhuizen. Het gaat om meisjes én jongens, maar ook om volwassenen. In tegenstelling tot wat de gemiddelde Nederlander of Belg vaak denkt, gaat het lang niet altijd om mensen met een borderline stoornis. In veel gevallen is er sprake van een combinatie van factoren zoals depressie, eet- en angststoornissen, oude trauma's of PTSS. 

Je hebt het toch zelf gedaan?

In de eerste aflevering vertelde een jonge vrouw over haar ervaringen op een Eerste Hulp afdeling van een ziekenhuis. Het klonk me helaas bekend in de oren. Ook ik heb schrijnende verhalen gehoord van cliënten die bij mij aan hun trauma's uit het verleden werkten. Weggestuurd worden door verplegend personeel in een ziekenhuis, extra lang moeten wachten op hulp onder het mom van 'je hebt je toch zelf gesneden, dan wacht je maar tot we echte patiënten eerst hebben geholpen'. Of wat te denken van wonden die werden gehecht terwijl de arts zei dat het wel zonder verdoving kon, want 'je houdt toch zo van pijn?'

In de vier afleveringen (op donderdag 12, 19, 26 februari en 5 maart 2015) van de documentaire 'Beschadigd' komen diverse onderwerpen aan bod. Uitzendingen zijn via Uitzending Gemist terug te zien. Kijk voor meer informatie over de inhoud van de afleveringen op www.beschadigd.nl. Heb je hulp nodig, bel dan met het telefoonnummer dat op die site vermeld wordt.

Zelfbeschadiging en hele oude trauma's (vorige levens/reïncarnatietherapie)

Artikel ParaVisie aug. 2017: Krassen op ziel en huid (automutilatie en reïncarnatie)
Blogartikel over zelfbeschadiging, oude pijn en reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapie/boeken
www.vorigelevens.nl