Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

27 februari 2015

'Het spoor van de amazones' - Anne Fortier - boek - leestip - vorig leven amazone

Roman over amazones uit de oudheid
Hebben amazones bestaan?

Monique Eskens van De Drvkkery in Middelburg tipte in een damesblad de roman 'Het spoor van de amazones', geschreven door Anne Fortier: 

"Hebben amazones bestaan? Is Troje gevallen door de list met het houten paard? We zullen het natuurlijk nooit weten, en er zijn theorieën te over. Anne Fortier voegt hier haar eigen visie aan toe in een boeiende, historische avonturenroman. 
De twee verhaallijnen wisselen per hoofdstuk: de heldin in het heden volgt het spoor van die in het verleden (ten tijde van de Trojaanse oorlog). Het resultaat is een goed gebalanceerde mix tussen geschiedenis en actie, avontuur en romantiek. Ik heb genoten!"

Ik heb geprobeerd bij de uitgever een recensie-exemplaar te pakken te krijgen, maar dat is niet gelukt. Dit boek komt nu op mijn leeslijstje voor de zomerperiode. Ben heel benieuwd naar de inhoud.


Vrouwelijke boogschutter, afbeelding antieke Griekse vaas
Amazones en vorige levens

Het woord 'amazone' zou afgeleid zijn van het Griekse woord 'a-mazos' dat 'zonder borst' betekent. Volgens Griekse mythes was er in de 5e of 6e eeuw voor Chr. in de buurt van Troje en Thracië een volk met uitmuntende vrouwelijke boogschieters te paard. Deze vrouwen zouden hun rechterborst hebben laten verwijderen om op die manier beter te kunnen boogschieten. Of deze mythe op waarheid berust, ik weet het niet. Er zijn meerdere verklaringen voor de herkomst van het woord 'amazone'. 

Wat ik wel apart vind, is het volgende. Ik hoorde een keer een verhaal van een vrouw die genezen was van borstkanker. Ze had een lange, moeizame en pijnlijke weg afgelegd in het medisch circuit (chemotherapie, afzetten van haar rechterborst). Ze meende een vorig leven als amazone gehad te hebben. Hierover zei ze: "Het is gek, maar sinds mijn ene borst eraf is, voel ik me juist sterker, krachtiger en strijdbaarder dan ooit. Alsof ik weer amazone ben."

Vanwege haar opmerking ben ik benieuwd naar de inhoud van Anne Fortiers roman 'Het spoor van de amazones'. Misschien put de schrijfster onbewust uit ervaringen van een van haar eigen vorige levens? 

Aanvulling: twee reacties op amazones en borstkanker
(2-3-2015)

Omdat veel hooggevoelige personen mijn blogartikelen lezen, houd ik de layout van dit blog zo eenvoudig en rustig mogelijk. Daarom geen flitsende reclameblokjes van anderen en geen mogelijkheid tot het achterlaten van reacties onderaan een artikel. Toch bereiken reacties mij natuurlijk wel (je kunt e-mailen naar rhapublishing@gmail.com). Op dit Amazone-artikel kreeg ik twee bijzondere reacties:

* Jacqueline: "Dankjewel voor het stukje over amazones. Ik heb bijna zeven jaar ook borstkanker gehad. Ook bij mij is mijn rechterborst verwijderd. Toen na de operatie iemand mij vertelde over de amazones, herkende ik mezelf ook hierin. Ik heb enorm veel kracht ervaren, mede daarom heb ik voor een operatie kunnen kiezen zonder nabehandelingen, terwijl de artsen me chemotherapie en bestraling adviseerden. Het is voor mij een innerlijk weten dat ik amazone ben geweest in een vorig leven."

* Sigrid: "Wat apart om dit te lezen. Ik heb een herinnering aan een vorig leven als amazone. Een krachtige vrouw was ik toen. Als ik nu wel eens op een paard zit - in een manege - en het paard schiet in galop, wil ik bij wijze van spreken meteen een handboog gaan spannen. Een vriendin van mij herkende ik als mede-amazone. Bij die vriendin is pas borstkanker ontdekt. Zij vertelde dat ze het niet erg zou vinden om een borst kwijt te raken, als ze maar zou blijven leven."

Vorig leven boogschutter

Een ander verhaal over vorige levens en boogschieten komt van mijn vader. Je kunt het hier lezen.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/werken met inzichten uit voorbije levens
www.vorigelevens.nl