Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

21 juni 2015

Call the midwife - tv-serie over bevallingen in 1950-1960 - kijktip voor verloskundigen, kraamhulpen en regressietherapeuten

Tv-serie Call the midwife
Tv-serie Call the Midwife

Ik kijk steeds minder tv, maar wel meer naar documentaires of afleveringen op mijn iPad via NPO Uitzending Gemist. Als ik de was aan het wegwerken ben, een vreselijk saai karwei, kijk ik vaak of er nog iets leuks te zien is bij 'Uitgelicht' of 'Meest Bekeken'. Zo ontdekte ik de BBC-tv-serie 'Call the Midwife', die nu uitgezonden wordt bij Omroep Max. Vijf afleveringen (12 t/m 18 juni 2015) zijn inmiddels via Uitzending Gemist te bekijken. 

East End Londen, jaren 1950-1960

Deze kwalitatief uitstekende tv-serie, die zich afspeelt in de jaren 1950-1960 in Londen, mag er zijn. Typisch zo'n mooi BBC-drama-product. In 'Call the Midwife' zien we nonnen, vroedvrouwen, kraamzusters en kraamhulpen aan het werk in de Londense achterstandswijk East End. In iedere aflevering wordt perfect geacteerd en is de jaren 50/60-sfeer prachtig neergezet (kleding/interieur/cultuur). Ook op zwangerschaps- en bevallingsgebied is alles tot in de puntjes uitgewerkt. Hierdoor krijg je een mooi beeld hoe anno 1950-1960 tegen zwangerschappen, bevallingen, (liefdes)relaties en werkverhoudingen (man/vrouw) werd aangekeken. 

Zwangerschap en geboorte

Deze tv-serie is ideaal tijdverdrijf voor hedendaagse verloskundigen, verplegend (kraam)personeel, kraamhulpen en iedereen die in zwangerschappen en geboortes is geïnteresseerd. Regressietherapeuten die werken met cliënten die geboren zijn in de periode 1950-1960, kan ik deze tv-serie zeker aanraden.
Elke aflevering van 'Call the Midwife' bevat een goede mix tussen zwangerschaps- en bevallingsinformatie, liefde, vreugde en verdriet. Het acteerspel is langzaam, maar dermate goed dat ik af en toe een traantje moest wegpinken bij verdrietige scènes.

Wikipedia & Call the Midwife

Op deze Wikipedia-webpagina vind je alle info over de serie, ook per aflevering. Inmiddels zijn ze bij de BBC toe aan seizoen 4, in Nederland net begonnen met seizoen 1. Stel, dat je interesse hebt in een bepaald aspect van geboortes, loop dan even de inhoud per aflevering na.

Herkomst van het woord 'midwife'

Het Engelse woord 'midwife' (vroedvrouw) zou afkomstig zijn van:
- mid, middle: midden, middenin, tussenpersoon, helpster (moeder & kind)
- wif: oud-Engels voor wife
- mid: oud-Engels voor 'met' 
Midwife: een vrouw die de aanstaande moeder bijstaat bij de geboorte van haar kind.

Regressietherapie & geboorte

Eerdere blogartikelen mbt geboorte:
Bungee jump - navelstreng - geboorte 
Overeenkomst sterven vorig leven, geboorte huidig leven

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl