Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

18 oktober 2017

'Over de beiaardier die in een klok veranderde' - muziektheatervoorstelling - tragikomisch - reïncarnatie


Beiaard, (c) Pixabay

Reïncarnatie - tragikomische muziektheatervoorstelling

Hou jij van tragikomische muziektheatervoorstellingen in combinatie met het thema wedergeboorte? J.A.N.E. Muziektheater heeft een voorstelling gemaakt over leven, dood en wedergeboorte van een beiaardier, getiteld Over de beiaardier die in een klok veranderde, een verhaal over vaders en zonen, angsten en hoogtepunten én over de liefde voor muziek.

Verhaal - van beiaardier tot klok

In 1947 wordt de hoofdpersoon geboren. In zijn jeugd ontwikkelt hij een voorliefde voor het klokkenspel. Van melkflessen en onderbroekenelastiek bouwt hij een eigen beiaard waarop hij oefent. Hij groeit uit tot vermaard stadsbeiaardier, met als hoogtepunt in zijn carrière de vertolking van 'A Perfect Day' voor Lou Reed in New York. Zijn leven en spel komen tot een tragisch einde. Maar zijn muziek leeft voort als een gloednieuwe klok die in de toren wordt gehesen, als reïncarnatie van de beiaardier.

Spel, zang, liedjes, muziek

Het levensverhaal dat vertelt wordt is het verhaal van de vader van componist Jorrit Tamminga, die de composities voor de voorstelling maakte. Katinka Polderman vertelt en zingt het verhaal, samen met filmbeelden van Paul en Menno de Nooijer. Polderman, bekend als cabaretière, schreef voor deze voorstelling sfeervolle, theatrale liedjes. Haar oud-oom was ook beiaardier en tevens de leraar van de hoofdpersoon. De muziek in de voorstelling is geïnspireerd op het lievelingsrepertoire van de beiaardier en klanken die hem na stonden, zoals de zee. Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (gitaar) en Bart de Vrees (slagwerk) verklanken met live muziek en elektronische geluiden de wonderbaarlijke geschiedenis van de klok. 
De voorstelling is in diverse theaters in heel Nederland te zien. De speellijst vind je hier.

Groetjes, 

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur