Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

16 juli 2011

Het is bijna zover ...

De drukproef - papieren versie - boekomslag

Vandaag ontving ik de drukproef van drukkerij Wöhrmann uit Zutphen. Gewoon per post.

Veel gaat tegenwoordig digitaal, ook controleren van drukproeven, maar 'good old printing' op papier is nog steeds erg prettig, Bij 'via een pc scherm' checken, zien de meesten nog wel eens wat over het hoofd. Daarom is ouderwets op papier nakijken nog niet helemaal verdwenen.

De kleur van het boekomslag controleren, kan ook het beste via een print. Op pdf ziet het er regelmatig net even anders uit.
Ik moet zeggen, het magenta (felroze) is fel, maar heel erg mooi geworden. Past prima bij de inhoud (erotische verhalen en vorige levens).

Maandag digitaal goedkeuren en de drukker kan aan de slag. Met een beetje geluk is de oplage die gedrukt moet worden een paar dagen later afgeleverd bij het Centraal Boekhuis in Culemborg.
Vanaf dat opslagpunt kan iedere boekhandel of internetwinkel, aangesloten bij het CB, een exemplaar bestellen voor iemand die het boek wil aanschaffen.

Gaat toch stukken sneller dan vroeger. Ik heb nog herinneringen aan een vorig leven waarin ik zelf als man dagenlang moest pielen met kleine loden letters, voordat er een pagina gezet kon worden. Leve de vooruitgang... :)

Boeken drukken - nog met loden lettertjes

Marianne Notschaele