Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

25 juni 2011

Eerste Wereldoorlog (1914-1918) - film/boektip voor wie een vorig leven had in die periode

Film: 'Un long dimanche de fiancailles' - Eerste Wereldoorlog

Hou je van film? Affiniteit met de periode 1914-1918?
Dan is 'Un long dimanche de financailles' (2003) de moeite waard om te bekijken.

1919: Mathilde is 19 jaar. Haar verloofde Manech vertrok naar het front aan de Somme. Net als miljoenen anderen is hij 'gevallen op het veld van eer'.
Mathilde ontvangt een officieel overlijdensbericht, maar ze weigert te geloven dat haar verloofde is gestorven. Ze klampt zich vast aan haar intuïtie, denkt: als hij echt dood zou zijn, zou ik het wel voelen/weten.
Ze huurt een detective in om te onderzoeken of hij nog in leven is.

Audry Tatou speelt de rol van een hoogsensitieve vrouw in deze film

 
Audrey Tautou speelt de rol van Mathilde. Jean-Pierre Jeunet regisseerde deze film in okergele tinten. Hij regisseerde ook de film 'Amélie'.

Bij het kijken moet je wel je aandacht erbij houden. Levens van een stuk of vijf soldaten komen in fragmenten voorbij. Op het einde past alles als een mooie puzzel in elkaar.
De film kreeg, terecht, 5 Césars.
Loopgraven - 1e wereldoorlog

Een aanrader voor:

- Cliënten uit de praktijk reïncarnatietherapie die een vorig leven hadden ten tijde van de eerste wereldoorlog.
Mensen met een soldatenleven in 1914-1918 vertellen me na een consult regelmatig hoe ellendig de modderige loopgraven waren in de Eerste Wereldoorlog. Die troosteloosheid is in deze film goed weergegeven.
- Hooggevoelige vrouwen die op hun intuïtie varen. 
Mathilde volgt haar intuïtie. Ook al denkt iedereen dat haar verloofde is omgekomen, zij blijft geloven dat hij nog leeft. Dat geeft haar kracht en hoop.

Voor cliënten in mijn praktijk is te film bij mij te leen.

Boek over de Eerste Wereldoorlog


Als je meer van lezen houdt, is het boek 'De voorspelling' (2005) van Marcus Sedgwick een aanrader voor wie een vorig leven had aan het front in 1914-1918. 

De 17-jarige Sasha Fox uit Engeland (1915) heeft visioenen over de naderende dood van mensen die ze kent. Haar ouders willen niets van deze voorspellende gave weten.
Sasha wil zich nuttig maken als de oorlog steeds dichterbij komt. Na lang aandringen mag ze van haar vader als verpleegster werken in een legerhospitaal. Daar wordt ze geconfronteerd met de gruwelen van de loopgravenoorlog op het vasteland.
Als Sasha de dood van haar eigen broer in een visioen ziet, reist ze naar Frankrijk, waarnaar hij als soldaat is uitgezonden. Er volgt een reis langs het front. Kan ze haar broer vinden? En kan ze de toekomst veranderen?

Bijzonder goede sfeertekening van de loopgravenoorlog in regentijd. Zoals een cliënte met een vorig leven in WO-I me vertelde: 'Zo was het ook echt in die loopgraven. Regen, regen, regen en nog eens regen.'

In het boek 'Diehards in de war' vertellen cliënten uit mijn eigen praktijk reïncarnatietherapie over hoe vorige levens in oorlogstijd (1e w.o., 2e w.o. en andere oorlogen) nawerkten in hun huidige leven.

Cliënten over reïncarnatietherapie en vorige levens in oorlogstijd

Op mijn website vind je een verhaal (voorbeeld van een cliënt uit mijn praktijk) over 'angst voor ziekenhuizen' anno nu, gerelateerd aan een oorlogservaring uit de tijd van Napoleon:


Marianne Notschaele