Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

20 december 2013

The Christmas Tree - kerstfilm voor regressietherapeuten

'Tree', van klein kerstboompje tot Dé Boom
Romantische kerstfilms

Ik hou van romantische kerstfilms, met veel liefde, romantiek en een goede afloop.
Persoonlijke feel good Xmas movies, films die ik met plezier ieder jaar opnieuw bekijk zijn: While you were sleeping, The Christmas List, Love Actually, Serendipity en met stip op 1: The Christmas Tree.


Tv-film 'The Christmas Tree' - 1996
The Christmas Tree is een lieve, brave, romantische film, én wat mij betreft een tearjerker van jewelste. Totnutoe heb ik alle keren dat ik de film zag een doos tissues leeggesnotterd bij sommige scènes.

Het verhaal van de non en de naaldboom: Tree

Een oude non, Sister Anthony (gespeeld door Julie Harris) brengt haar dagen door met het liefdevol verzorgen van planten in een glazen kas, nabij een klooster.
Als klein meisje kwam ze in dit klooster terecht en werd ze opgevoed door de nonnen die er leefden en werkten. Na een ongelukkige liefde trad ze als jonge vrouw zelf toe tot de kloosterorde. In tijden dat ze troost zocht en zoekt, doet ze dat bij haar lievelingsnaaldboom Tree.

Tuinier Richard Reilly (gespeeld door Andrew McCarthy) heeft voor een belangrijke jaarlijkse kerstviering zijn oog laten vallen op de naaldboom van Sister Anthony. Juist deze prachtige, grote kerstboom wil hij hebben om in New York met kerst neer te zetten bij het Rockefeller Center. De traditie wil dat daar ieder jaar op 25 december de mooiste boom van het land staat mét prachtige kerstverlichting.

Mother Superior vindt dat de tuinier goedkeuring moet vragen aan Sister Anthony. Het is min of meer haar boom. Zij mag bepalen of Tree wel of niet wordt omgehakt. Vervolgens zet de zakelijke Richard alles op alles om de vriendelijke oude vrouw te overtuigen Tree af te staan.
Dat gaat niet zomaar.

De oude non vertelt aan de tuinier wat de boom voor haar heeft betekend en nog steeds betekent. In flashbacks komen we als kijker meer te weten over het leven van de non, als kind, als jonge vrouw en waarom ze in het klooster belandde.
Dankzij hun gesprekken komt de tuinier in contact met zijn emoties en wordt hij zachter van aard, iets wat de relatie met zijn vriendin ten goede komt, en ontdekt Sister Anthony de betekenis van vage jeugdherinneringen aan 'een ster op een kerstboom'. Ondertussen fungeert Tree als metafoor voor leven, ouderdom en sterven.
Een mooie kerstfilm!


Ontknoping van de film: een aanrader voor regressietherapeuten

Voor wie? 'The Christmas Tree' kijken via YouTube

Hooggevoelige personen zullen merken dat deze kerstfilm met veel liefde voor mensen, relaties en de natuur is gemaakt. Actrice Julie Harris speelt een glansrol als geloofwaardige non die de kijker regelmatig weet te ontroeren.
Regressietherapeuten zullen de film zeker waarderen vanwege de boeiende verhaallijn ten aanzien van jeugdherinneringen, flashbacks en de verrassende ontknoping op het einde van de film.

Update dec. 2015: De film is niet op dvd verschenen in Europa. Lange tijd was de film gratis te bekijken via YouTube, maar ik zie nu dat de film verwijderd is. Jammer. Misschien kun je via dit linkje toch een indruk krijgen.

Ik wens alle Blog-lezers mooie kerstdagen toe!


Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut
www.vorigelevens.nl