Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

8 september 2015

Workshop 'Er is leven na de overgang' - olv therapeuten Laura Daggers en Paula Repi - overgangsklachten en een vorig leven

In 'vuur en vlam' tijdens de overgang
Vrouwen in de overgang

Vrouwen in de overgang... ongeveer 80% van alle vrouwen die de menopauze naderen hebben last van lichamelijke klachten. Opvliegers, gewichtstoename, onregelmatige menstruatie, minder zin in seks, stemmingswisselingen, haaruitval, slaapstoornissen, droge huid, nachtelijk zweten, onregelmatige hartslag. Ze puffen, steunen, klagen, zijn boos, verdrietig of depressief.
Ben ik blij dat ik tot de minderheid behoorde met relatief weinig klachten. Ik 'genoot' slechts van haaruitval, opvliegers overdag en nachtelijk transpireren. Op zijn tijd kon ik er ook wel om lachen, al was het soms verre van praktisch. Wat mij betreft hoorde het gewoon bij ouder worden, geen vruchtbare vrouw meer zijn maar (hopelijk) een wijze vrouw worden.

Pfff, warm!

Een hitteaanval of opvlieger krijgen tijdens het winkelen, plotseling knalrood worden in mijn gezicht, het zweet over mijn rug naar beneden voelen druppen en wensen dat ik me à la minute van al mijn te warme kleding mocht ontdoen ... niet echt lekker. Voor nachtelijke overmatige transpiratie vond ik de oplossing in slapen in mijn blootje. Regelmatig gooide ik het donzen dekbed van me af als ik het snikheet kreeg, om het drie minuten later weer over me heen te trekken als ik begon te klappertanden van de kou. Overdag kon ik geen warme kleding verdragen. Wol op mijn huid? Pff, veel te warm! Ik droeg katoenen t-shirts en katoenen vestjes, die ik naargelang de temperatuurwisselingen van mijn lichaam aan- en uit kon trekken. Rimpels, haaruitval, geen menstruatie meer, dat vond ik horen bij het ouder worden, daar zat ik niet zo mee.

In vuur en vlam - vorig leven

In 'mijn' overgangsperiode mocht ik meedoen aan een interview voor de Libelle ('Ja, ik ben in de overgang!). Ik was me enorm bewust van alle 'overgangen' die ik op dat moment in mijn leven (mee)maakte. Niet alleen als vrouw, privé, lichamelijk, maar ook in werk en relaties. Vriendschappen die ik al jarenlang met anderen onderhield, eindigden. Nieuwe vriendschappen ontstonden. Alles was - ten goede - in beweging.
Mijn eigen taalgebruik nam ik onder de loep, want iedere vrouw in de overgang omschrijft haar lichamelijke klachten weer anders. Ik sprak over opvliegers als 'hitte-aanvallen, het snikheet hebben, in vuur en vlam staan, in brand staan' en bij een raar kuchje dat ik kreeg dat maar niet overging, 'geen lucht krijgen en bijna stikken'. 
Met deze specifieke uitspraken ben ik zelf nog aan de slag gegaan. Ze verwezen naar een vorig leven van mij dat ooit eindigde op de brandstapel. Als vrouw, een ouderwetse versie van een kruidenmiepje, was ik letterlijk in vuur en vlam gezet, in de rookontwikkeling van het vuur kon ik niet meer ademen, ik stikte. Na de dood zweefde ik met mijn ziel omhoog, weg van het gestorven lichaam. Een andere vorm van een 'opvlieger'. Nadat ik dit vorige leven emotioneel afrondde werden mijn temperatuur-overgangsklachten in mijn huidige lijf direct stukken minder.

De overgangsfase voor vrouwen kan lastig zijn, pijnlijk, complex. Soms weten vrouwen niet meer wat ze willen met hun leven of welke richting ze op willen. Regressie- en reïncarnatietherapie kan dan ingezet worden in plaats van hormoonpreparaten of andere medicijnen.

Workshop 'Er is leven na de overgang' - Laura Daggers & Paula Repi

In mijn praktijk begeleid ik zelden vrouwelijke cliënten met overgangsklachten, maar regressie- en reïncarnatietherapeute Laura Daggers heeft zich juist in dit probleemgebied gespecialiseerd. Samen met collega-therapeute Paula Repi organiseert zij in Nieuwveen, zuid-Holland, een ééndaagse workshop voor vrouwen in de overgang op zaterdag 31 oktober 2015: 'Er is leven na de overgang'. 
In deze workshop worden overgangsklachten van de aanwezige vrouwen serieus genomen. Er wordt gewerkt met visualisaties en (regressie)opstellingen.
Waar loop je tegenaan als vrouw in de overgang? Waar ligt de oorzaak van je klachten en hoe los je ze op? Je lichaam is in verzet tijdens de overgang, waarom? Een workshop vol békenning, herkenning en erkenning.

Therapeuten Laura Daggers en Paula Repi
In dit filmpje vertellen Laura Daggers en Paula Repi over hun workshop 'Er is leven na de overgang'Meer informatie vind je op deze webpagina.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeute/auteur
www.mariannenotschaele.nl