Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

16 juni 2017

Griekse mythologie meets Eerste Wereldoorlog - Film 'Wonder Woman' in 3D - recensie

Gal Gadot als Wonder Woman

Charmante aktiefilm in 3D met fijn acteurskoppel

Zo teleurgesteld als ik vorige week was na het zien van 'The Mummy' met Tom Cruise, zo blij kwam ik nu de bioscoopzaal uit. 'WonderWoman' in 3D wist me twee uur te vermaken. Manlief en ik gaven deze charmante aktiefilm een 9! 
Diana, prinses van de Amazones (goed gespeeld door de aantrekkelijke, sympathieke Israelische actrice Gal Gadot) groeit op op een lieflijk paradijseiland, het mythische Themyscira, temidden van vrouwelijke krijgers. Mannen ontbreken in deze extravagante godenwereld. Als een Amerikaanse spion/piloot Steve Trevor (acteur Chris Pine) op de kust van het eiland crasht met een ouderwets vliegtuigje, redt Diana hem het leven. Van hem hoort ze dat er ‘in zijn wereld’ op dat moment een grote oorlog woedt, een versie die de Eerste Wereldoorlog uit 1914-1918 benadert. Diana verlaat haar familie en het eiland in de veronderstelling die oorlog te kunnen beëindigen met behulp van haar krachten, het zwaard ‘Godkiller’, een bijzondere lasso en een magisch schild.

Plussen en minnen - filmtrailer

+ Hoofdrolspelers Gal Gadot en Chris Pine vormen een aantrekkelijk, sympathiek en geloofwaardig duo om naar te kijken.
Kort wordt uitgelegd in een vertelanimatie hoe de godenwereld op het eiland tot stand is gekomen. Nuttige informatie voor wie niet bekend is met de Griekse mythologie of de tekenstrip Wonder Woman. Het verhaal is gebaseerd op Amazones, Hippolyta, Zeus, Olympische goden met bijzondere gaven en krachten.
De frictie tussen godenwereld en geschiedkundige gebeurtenissen is serieus, grappig en soms zelfs ontroerend.
+ Mooie mix van aktie, humor, drama, geweld, romantiek, liefde.
+ Liefde wint het van het kwade.
Vleugje feminisme: Diana is een krachtige vrouw.
+ De 3D-versie is aan te raden ivm de weergave van onverwoestbare armbanden om rondvliegende kogels te stoppen, de magische lasso ‘van de waarheid’, zwaard, schild en aktie- gevechtscènes tussen goed en kwaad.
- De slow motion scènes mogen wat minder.
- Model Doutzen Kroes speelt een rolletje als Amazone te paard; ik heb haar niet herkend op het witte doek J, hoorde dat pas na het zien van deze film.
De kijkwijzer is gesteld op 12-jarigen. Gezien een aantal onderwerpen, vooral loopgraven en gasexperimenten, vind ik dat wel juist. Verder is 'Wonder Woman' geschikt voor vrouwen én mannen.
De filmtrailer vind hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur