Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

27 juli 2017

Oorlogsfilm 'Dunkirk' - soldaten & overleven - filmrecensie - Tweede Wereldoorlog

Scène uit de film 'Dunkirk'

Oorlogsfilm 'Dunkirk' - soldaten in de val

De oorlogsfilm 'Dunkirk' is gebaseerd op gebeurtenissen die plaatsvonden in Duinkerken (noord Frankrijk, tegen Belgische grens aan) in de Tweede Wereldoorlog. Op een stuk strand bevinden zich 400.000 soldaten, meest Brits, ingesloten door de Duitsers. De veelal onervaren soldaten zijn in afwachting van hulp die vanuit Engeland over zee moet komen, maar ze zitten als ratten in de val vast op het strand.
Als kijker volg je drie verhaallijnen:
- een jonge Engelse soldaat (gespeeld door Fionn Whitehead) die er alles aan doet om in leven te blijven, op het strand en op zee. Hij wil terug naar huis.
- een Engelse burger (mooie rol van Mark Rylance) die met zijn zoon en een andere jongen in een klein pleziervaartuig het Kanaal oversteekt om zoveel mogelijk soldaten op te halen en terug te brengen naar Engeland;
- een Engelse piloot (rol van Tom Hardy) in een Spitfire, hij probeert Duitse bommenwerpers neer te halen.
Duitse soldaten komen nauwelijks in beeld. Wel voel je constant de dreiging van hun nabijheid (bommenwerpers in de lucht, fluitende kogels).

Prachtig camerawerk van Hoyte van Hoytema
'Dunkirk' krijgt van mij als kijkcijfer een 7,5. Het camerawerk van Hoyte van Hoytema vond ik prachtig. Stylistisch, bijna kunst. Dialogen zijn er weinig, en matig van kwaliteit. De spannende filmmuziek van Hans Zimmer daarentegen is weer geweldig goed. Over all zijn de acteerprestaties gemiddeld. Veel soldaten zijn 'te mooie jongens' om te zien, dat maakt de film een tikkeltje onrealistisch.
De regie is van Christopher Noland. Filmopnamen zijn gemaakt in Nederland, in de buurt van het IJsselmeer. Daar merk je weinig van, zand en water komen over als Het Kanaal en Duinkerken. Vooral scènes die gedraaid zijn in authentieke jachtvliegtuigen zien er echt uit. Ik denk dat mensen met een vorig leven als piloot in een Spitfire deze film zeer zullen waarderen.

Iedere soldaat wil leven
Ik wil deze film tippen in dit blog vanwege de 'survival-waarde'. 'Dunkirk' laat goed zien hoe jonge soldaten opgeofferd worden in een oorlogssituatie om te vechten voor hun vaderland terwijl ze nauwelijks beseffen waarvoor ze eigenlijk vechten. Ze willen vooral blijven leven.
Regressie- en reïncarnatietherapeuten kunnen de film 'Dunkirk' aanraden aan cliënten met vorige levens als soldaat in oorlogstijd, ter ondersteuning van emotionele verwerking. Iedere soldaat is bang en wil overleven, meer nog dan vechten.
Wil je verder lezen over vorige levens in oorlogstijd, check dan het boek Diehards in de war dat ik schreef over reïncarnatietherapie en oorlog.

Update 11-2-2018

Van de week zag ik in de cinema de film The Darkest Hour (trailer) over enkele dagen uit het leven van Winston Churchill (mei 1940). Deze film uit 2018 sluit naadloos aan op Dunkirk. Operatie 'Dynamo' bekeken vanaf de Britse zijde. 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl