Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

30 augustus 2017

Misdaadserie 'Profilage' - tv - aflevering over reïncarnatie, misdaad en vorige levens
 
Profilage, tv-serie over misdaad, aflevering reïncarnatie

Vorige levens in tv-misdaadserie 'Profilage'

Al zappend kwam ik laatst op de Franse tv-misdaadserie 'Profilage' terecht (Eén Vandaag, België). Het ging om seizoen 4 uit 2013, aflevering 6. Ik bleef kijken omdat het onderwerp reïncarnatie aan bod kwam.
Chloé Saint-Laurent is psychologe/criminologe. Met haar expertise en intuïtie slaagt ze erin zich in te leven in de geest van zowel moordenaars als slachtoffers, waarmee ze vaak zorgt voor een doorbraak in het onderzoek. Haar onorthodoxe manier van werken stoot echter regelmatig op weerstand bij de politie. Zoals bij commandant Matthieu Pérac, een talentvolle maar erg traditionele politieman. Van 'gezweef' moet hij niets hebben.

Vergelijkbare films

In de aflevering 'Réminiscences: 1945' liep heden (politieonderzoek in Parijs in 2013, moord met mes op een kunstenaar) en verleden (criminaliteit en liefde in 1945) door elkaar. Het was wat rommelig qua verhaallijn, maar liet uiteindelijk het bestaan van reïncarnatie en 'elkaar kennen uit vorige levens' open. Zelfs een knullige hypnosesessie kwam aan bod. 
Tijdens het kijken dacht ik aan vergelijkbare - en veel betere - films zoals 'Dead Again' en '2:22'. Maar... toch leuk, dat ik op die aflevering stuitte. Niets is toeval.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur