Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

20 september 2017

BNN Misbruikt! - tv documentaire - vier jonge slachtoffers praten over seksueel misbruik

 
Haal seksueel misbruik uit de taboesfeer, praat erover!


Praten over seksueel misbruik is nodig

Aanrader om te kijken, deze vier afleveringen over seksueel misbruik bij BNN: 'Misbruikt'. Eventueel nog te volgen via UitzendingGemist. Geschikt voor therapeuten, coaches, hulpverleners én slachtoffers van seksueel misbruik en hun familieleden.

Vier jonge slachtoffers praten over seksueel misbruik (bijv. over wat hun opa of stiefvader deed) en maken een 'reis door het verleden' om hun trauma's beter te verwerken. Ze praten over verschillende redenen waarom ze dit doen, ze willen zich niet langer schamen, schuldig voelen of een geheim met zich meedragen. Presentatrice Geraldine Kemper doet het goed en liefdevol als betrokken journaliste die de juiste toon treft. Af en toe krijgt ze hulp van een ervaren psychologe om een gesprek in goede banen te leiden. 
Terugkijkend op gedane gesprekken (met familieleden en soms zelfs daders) zeggen slachtoffers dat ze baat hebben gehad bij het uitspreken van wat hen precies overkwam. Blijven zwijgen is niet verstandig, erover praten helpt en lucht op.

Hulplijn

Hulp nodig? Bel 0900 9999 001 Hulplijn Verbreek de Stilte.

Meer lezen over seksueel misbruik in dit blog? Type 'seksueel misbruik' in het zoekfilter en je komt andere artikelen tegen over dit onderwerp. Ook ik ben er van overtuigd dat praten hierover helend werkt.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl