Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

15 februari 2018

Boek 'De tatoeëerder van Auschwitz' - Heather Morris - liefde in concentratiekamp Auschwitz - Tweede Wereldoorlog

Waargebeurd verhaal - Tweede Wereldoorlog

Liefde in een concentratiekamp

In het voorjaar van 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood, Lale Sokolov, naar Auschwitz gedeporteerd. SS-officieren benoemen hem later tot tatoeëerder. In het kamp is hij degene die ruim twee jaar lang duizenden gevangenen van een tatoeagenummer op de arm voorziet. Gita is gevangene 34902. Lale en Gita worden verliefd op elkaar. Gita wordt na drie jaar kampgevangenschap op dodenmars gestuurd, Lale komt in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. 
Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale hun (overlevers)verhaal te delen met anderen. Een waargebeurd verhaal over de liefde tussen gevangenen nummer 32407 en 34902, opgetekend door Heather Morris.

Ik heb het zelf (nog) niet gelezen, maar mogelijk is dit een mooi boek voor ex-cliënten uit mijn praktijk met vorige levens die zich afspeelden in concentratiekamp Auschwitz. In vreselijke omstandigheden is er soms nog een klein sprankje hoop: liefde!

Boek 'De Tatoeëerder van Auschwitz' - vorige levens & tatoeages

Klik hier voor meer informatie over het boek 'De Tatoeëerder van Auschwitz'

Eerder blogartikel over tatoeages & vorige levens

Al is het einde van de Tweede Wereldoorlog al weer jaren geleden, toch verschijnen en ieder jaar rond maart/april nieuwe boeken die deze periode uit de geschiedenis belichten. Recente aanraders zijn: Edith Egers boek 'De Keuze' (overleven na Auschwitz) en Bas Stemans roman 'Morgan, een liefde' (vorig leven parachutist wo2).

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl