Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

24 oktober 2013

Film 'About Time' - geniet iedere dag van het leven i.p.v. terug te gaan in de tijd om foutjes te corrigeren


Film 'About Time': wat als je elke moment in je leven een
tweede kans krijgt?
 
Engelse romantische komedie
 
De romantische komedie 'About Time' (van de makers van o.a. 'Love Actually', 'Notting Hill' en 'Bridget Jones') zag ik afgelopen weekend in de bioscoop.
 
Ik noem deze film in verband met het onderwerp: terug kunnen reizen in de tijd om foutjes uit het verleden ongedaan te maken.
Regressie- en reïncarnatietherapeuten reizen tijdens therapiesessies met hun cliënten terug in de tijd op andere manieren (via lichte trance, gesprekken, tekenen, schrijven, visualisaties) om oude trauma's uit jeugd, geboorte en/of voorbije levens te verwerken. Daarbij herkaderen cliënten eerder genomen beslissingen uit het verleden, met positieve gevolgen voor hun huidige leven.
 
Een gave met voor- en nadelen
 
In 'About Time' gaat het om de liefde en de kunst voluit te genieten van iedere levensdag. Centraal in deze typisch Engelse, grappige en met liefde gemaakte film staan de 21-jarige roodharige, stuntelende advocaat Tim (Domhnall Gleeson), zijn onzekere vriendin Mary (Rachel McAdams) en zijn vader (Bill Nighty).
Tim beschikt vanaf zijn 21e levensjaar over een gave die al tijden in de familie is: terugreizen in de tijd. Deze gave heeft voordelen, maar ook nadelen.
 
Teletijdmachine
 
In gesprek met regisseur Richard Curtis vroeg een interviewster waarom hij in zijn film geen teletijdmachine met technische blingbling snufjes had gebruikt? De hoofdrolspeler gaat namelijk 'terug in de tijd' door in een donkere, kleine ruimte te staan, zijn vuisten te ballen en te focussen op de vroegere situatie waar hij naar toe wil.
De filmregisseur antwoordde lachend dat daar gewoon geen geld voor was. Hij had een hele eenvoudige, goedkope manier bedacht...
 
Meer informatie, incl. filmtrailer, vind je via deze link.
In dit Blog Vorige Levens worden vaker films besproken, zet in de zoekfilter rechts van deze kolom het woord 'film'.
 
Het gebruik van teletijdmachines in films en  boeken is niet nieuw. Onlangs blogde ik over een pas uitgekomen roman 'Leven na leven' van Kate Atkinson. In deze roman krijgt de hoofdpersoon meerdere kansen om haar leven over te doen. Meer hierover: hier.
 
Een blogartikel over Suske & Wiske en de teletijdmachine: zie hier.
 
Groetjes,
 
Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur