Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

22 mei 2014

Tilburg: International Gipsy Festival - 24 en 25 mei 2014 - vorige levens Roma, Sinti


Tilburg: 24-25 mei 2014
International Gipsy Festival
International Gipsy Festival

Dit weekend, zaterdag 24 en zondag 25 mei 2014, is er een International Gipsy Festival in Tilburg. Lokatie: Spoorlaan 298, Interpolistuin (buiten in het park).
De weersvooruitzichten zijn goed: droog en zonnig!

Roma en Sinti - muziek en dans

Het International Gipsy Festival is gericht op de kunst en cultuur van de Roma en Sinti-gemeenschap. Vanaf 1997 wordt het festival in Tilburg gehouden, eerst op wisselende plaatsen, maar sinds 2003 in de Interpolistuin.
Ieder jaar zijn er nieuwe muziekgezelschappen en dansers. Het gipsygenre qua muziekstijlen is breed: balkan, flamenco, klezmer, gipsyswing, jazz, hiphop, brassband, folklore. De doelstelling van het festival is om zoveel mogelijk aspecten van de gipsy cultuur onder de aandacht te brengen.
Het programma van beide dagen vind je hier.

Vorige levens als gipsy

Regelmatig werk ik met cliënten die een vorig leven hadden als gipsy. Van blije vorige levens vol vrijheid, muziek en spiritualiteit in zuid-Europa in vroegere tijden, tot intens verdrietige vorige levens van Sinti en Roma die eindigden in de concentratiekampen van de tweede wereldoorlog. 
In mijn boek 'Diehards in de war' beschrijf ik een hartverscheurende ervaring van Mariëlle, die zich een vorig leven herinnerde als jonge vrije vrouw (Sinti of Roma), opgepakt door de Duitsers in oorlogstijd en wegkwijnend achter de hekken van een concentratiekamp. In het boek 'Hé, waar ken ik je van?' staat een praktijkverhaal van Caroline. Zij vertelt o.a. waar haar liefde voor muziek en dans vandaan kwam: een leven in de 16e eeuw, als rondreizende zigeunerin met een muziekinstrument.

Documentaire/film over Sinti en Roma - requiem

Voor cliënten met vorige levens als Roma/Sinti, eindigend in Auschwitz, zie deze webpagina: www.requiemforauschwitz.eu.

Ook een aanrader, is deze dvd-box - ik heb 'm zelf en leen de dvd's uit aan cliënten - met documentaires van Bob Entrop: 'Gipsy Life: Sinti & Roma' over de huidige Sinti en Roma gemeenschap én een documentaire over Auschwitz.

Gipsy Life: Sinti & Roma, dvd's Bob Entrop
Toeval bestaat niet

Terwijl ik dit blogartikel maak, gaat de telefoon. Een vrouw belt me op om een afspraak te maken voor een consult. Ze wil een aantal ervaringen bespreken, waaronder een vorig leven als... juist... gipsy!

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl