Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

17 augustus 2015

'Self/Less' - film - voortleven dankzij een nieuw lichaam - bewustzijnsoverdracht

Film 'Self/Less'
Film Self/Less - voortleven na de dood

'Self/Less' (2015) wordt gepresenteerd als drama/SF-film, maar kwam op mij meer over als een romantische, zwakke actiefilm met een snufje toekomst. Het thema van deze film: hoe zet je zielsbewustzijn over - na de dood - naar een ander lichaam, en wat zijn de eventuele gevolgen?

Een apart verhaal

De terminaal zieke Damian Hale (Ben Kingsley), vastgoedtycoon, voelt er niet veel voor om nu al te sterven. Wat te doen?
Het SF-achtige bedrijf Phoenix Biochemics biedt uitkomst. De directeur/eigenaar kan bewustzijn van een gestorvene overzetten naar een nieuw lichaam, 'een leeg vat, een bundel organisch weefsel'. Prima oplossing voor rijke mensen die de dood willen ontlopen. 
Voor vele miljoenen dollars gaat Damian akkoord; met behulp van een geavanceerd scan-apparaat wordt zijn bewustzijn overgezet naar een ander, jong en gezond lichaam (Ryan Reynolds). Een moderne reïncarnatie-variant.
'Damian' leeft verder. Wel moet hij speciale medicatie gebruiken om afstotingsverschijnselen van zijn nieuwe lichaam te voorkomen. Dat waren ze bij Phoenix Biochemics voor het gemak vergeten te vertellen. Vervelend, hierdoor blijft hij afhankelijk van de directeur van dat bedrijf, die hem telkens een nieuw potje pillen verschaft.
'Damian' geniet van zijn herkregen vitaliteit. Hij is gezond, heeft geen last meer van de pinda-allergie die bij zijn vorige lichaam hoorde, hij sport, gaat achter jonge vrouwen aan. Alles goed geregeld. Totdat hij last krijgt van flashbacks: herinneringen aan militaire missies, een vrouw, een kind. Herinneringen die niet van hem zijn. 
'Damian' gaat op onderzoek uit. Van wie zijn die flashbacks? De ontknoping zie je deels van verre aankomen, maar het besluit dat hij neemt aan het einde van de film is toch verrassend.

Wel of niet gaan kijken?

Spreekt bovenstaand verhaal je aan? Ga dan zeker kijken. De film is mogelijk interessant als je houdt van films met onderwerpen als bewustzijn/ziel, voortleven na de dood of als je als regressie/reïncarnatietherapeut werkt met aangehechte energie van anderen, vorige levens en obsessies.
In augustus is 'Self/Less' nog in enkele Pathé-bioscopen in Nederland te zien; in België o.a. bij UGC in Antwerpen.

Filmtrailer

Ryan Reynolds speelde onlangs in de film 'Woman in Gold'. In 'Self/Less' acteert hij op hetzelfde niveau, gemiddeld. Van Ben Kingsley had ik als acteur meer verwacht. Veel acteurs in 'Self/Less' doen hun best, maar toch komt deze heus wel vermakelijke actiefilm wat mij betreft niet hoger dan een 7-.

De filmtrailer van 'Self/Less' kun je via dit linkje bekijken.

Andere films over reïncarnatie

Zet het woord 'film' in het zoekfilter van dit blog voor meer informatie over films met onderwerpen als reïncarnatie en vorige levens.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl