Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

27 augustus 2015

Love Child - Australische tv-serie over zwangerschappen, geboortes, ongehuwde meisjes en illegale adoptie

Tv-serie 'Love Child'
Tv-serie Love Child

Op dit moment (aug./sept. 2015) is via Omroep Max en NPO/Uitzending Gemist de Australische drama/soap-serie 'Love Child' te zien. Een aanrader voor wie de Britse tv-serie Call the Midwife kent. 
Daar waar 'Call the Midwife' ging over lief en leed van verpleegsters die zwangerschappen en bevallingen begeleidden in de jaren vijftig, gaat 'Love Child' over de belevenissen van een jonge verpleegster in Sidney in 1969. 
Zij werkt in een opvangtehuis voor jonge ongehuwde meisjes die zwanger zijn. De zwangere meisjes staan na de bevalling hun kindje af ter adoptie. Adoptie die soms niet helemaal volgens de wettelijke regels verloopt.

Flower Power - 1969

'Love Child' is boeiend om naar te kijken. Niet alleen als je in de kraamzorg werkt of als verpleegster, maar ook als je therapeut bent. Onderwerpen als conceptie, zwangerschap, geboorte en bonding in de hippie-tijd zullen regressie- en reïncarnatietherapeuten zeker aanspreken.

Kleding, make-up en muziek uit de jaren '60 - de hit van Diana Ross, 'Love Child', is de titelsong van deze tv-serie - zijn perfect weergegeven en geschiedkundige gebeurtenissen komen terloops voorbij voor een juist sfeerbeeld (oorlog in Vietnam, vredesdemonstraties, de landing op de maan). Er wordt goed geacteerd en je krijgt een prima beeld van de normen en waarden in de hippie-tijd (vrije liefde, seks, eerste pil, zwangerschap, geboorte, adoptie).

Maak een middag vrij en kijk een aantal afleveringen achter elkaar op NPO/Uitzending Gemist en je zit helemaal in de sfeer van de jaren zestig. Deze tv-serie is ook een kijktip voor visagisten (jaren '60 make-up), liefhebbers van vintagekleding uit die periode en natuurlijk voor jonge mensen die een vorig leven hadden in de jaren zestig van de vorige eeuw en nu al weer opnieuw geboren zijn.

Meer lezen over de jaren '60 en hun nawerkingen

* Twee boeken over nawerkingen van communes in de hippie-tijd.
* Nederlandse tv-serie over het leven van Ramses Shaffy (jaren '60)
* Via mijn website kun je een gratis ebook downloaden met reïncarnatieverhalen in het teken van mode: 'Vintage Life'

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur/coach
www.mariannenotschaele.nl