Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

5 april 2017

Oproep: vrijwilligers gevraagd voor film in wording over vorige levens - reïncarnatie - voor/achter de camera - re-enactment

Regisseur/cameraman Henk Wentzler - Actrice Amber Groeneweg


Filmproject in wording over vorige levens - regisseur/cameraman Henk Wentzler - actrice Amber Groeneweg

Eind februari 2017 werd ik benaderd door Henk Wentzler. Henk is zijn hele werkende leven actief geweest als regisseur/cameraman. Hoewel hij nu gepensioneerd is, is hij nog altijd werkzaam als bevlogen cineast. 
Vijfentwintig jaar geleden kwam hij in aanraking met het boek ‘Reïncarnatie en levenslot’, geschreven door regressie- en hypnotherapeut Pieter Barten. Nadat Henk Pieter Barten consulteerde voor een regressiesessie, liet de reïncarnatiegedachte hem niet meer los.
In 1995 probeerde Henk Wentzler een tv-serie van de grond te krijgen waarin vorige levens aan bod kwamen, maar ondanks positieve reacties in Nederland en België, liep dat op niets uit. Hij liet dit idee voorlopig varen en richtte zich op het opzetten van de lokale tv-zender Omroep Hulst TV in Zeeland. Bij het kinderprogramma ‘MiniTV Club’, dat bij die zender werd gemaakt, leerde hij Amber Groeneweg kennen, een meisje dat op dat moment elf jaar oud was. Zij had op jonge leeftijd al de ambitie om later actrice te worden. 
In de zomer van 2015, Amber was toen dertien, maakte Henk samen met haar een sfeerfilm - met open eind, zonder dialoog - met haar in de hoofdrol. De samenwerking beviel van beide kanten zo goed, dat er een deel twee kwam, zelfs een deel drie. Voor Amber dé kans om te oefenen als actrice, voor Henk dé perfecte gelegenheid om onderwerpen die hem na aan het hart liggen (verbondenheid met vorige levens, naturisme, liefde voor de natuur en dieren, vegetarisme) uit te dragen door middel van filmbeelden.

Er zijn vergevorderde plannen voor deel vier. In dat deel gaat Amber in een scène in regressie bij een regressietherapeute. Aan het filmscript van dit deel wordt nu hard gewerkt. Alle delen samen vormen één film, bedoeld voor jonge kijkers. Henk hoopt ze aan het denken te zetten over het onderwerp vorige levens, op een leuke manier, zonder belerend te worden.

Vrijwilligers gezocht voor dit filmproject

Amber en Henk zijn een avond bij mij in de praktijk geweest om te praten over vorige levens, hypnose en reïncarnatietherapie. Een super gezellig samenzijn, dat zeker een vervolg krijgt. Hun enthousiasme heeft me overgehaald tot de toezegging een rolletje mee te spelen in deel vier, als regressietherapeute. Ik ben reuze benieuwd naar ‘wat ik moet gaan zeggen’, volgens het filmscript.
Maar Amber en Henk zoeken meer vrijwilligers om mee te doen aan deze film. Zowel voor als achter de camera. Omdat de opnamen bijna allemaal in Zuid-West Nederland en België zijn gepland, zou het het handigst zijn als nieuwe medewerkers niet al te ver uit de buurt wonen. Ook zoeken zij eventueel historische locaties.

Re-enactmentgroepen nodig - Romeinen - WO-II

Omdat een aantal scènes zich in het 'verleden' afspelen, zouden de filmmakers de medewerking van bijvoorbeeld re-enactmentgroepen goed kunnen gebruiken. Een van de uitgebeelde vorige levens in de film zou zich in het Oude Rome (300-400 na Chr.) moeten afspelen. Verder denken Amber en Henk aan scènes uit de Tweede Wereldoorlog, maar dat zou zomaar ook een andere periode in de geschiedenis kunnen worden. Dat hangt namelijk ook af van het aanbod aan re-enactmentgroepen en beschikbare historische locaties. Het filmscript kan hierop aangepast worden.

Financiële hulp welkom

De opnamen van deel 1 t/m 3 zijn allemaal met no-budget gedaan. Omdat deel vier een stuk ingewikkelder zal worden, hopen de filmmakers op sponsoring en wellicht een vorm van crowdfunding. Henk Wentzler vraagt of mensen die dit blogartikel lezen en zich aangesproken voelen om mee te werken en/of ervaring hebben (ideeën, tips) hoe hij voor deze film aan financiële middelen kan komen, te reageren via e-mail: <henk@cinelux.nl>.
Vast enorm bedankt. Ik hou jullie op de hoogte van de voortgang van dit bijzondere filmproject!

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur