Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

30 juni 2012

Wat zegt een huistekening over jou?


Schilderij 'Schuilen' (c) Margriet Kraan - www.margrietkraan.nl 
Wat zegt een huistekening over jou?
Hoe teken jij een huis?
Ik zou zeggen, pak eens een vel papier en teken er eentje. Of vorm in je hoofd een beeld van het huis waaraan je nu moet denken.
Hoe ziet bij jou een huis eruit?

Lees dan weer verder.
Een huistekening zegt iets over je persoonlijkheid

Symboliek

En… zit er een deur in het huis?
Is die deur open of dicht?
Dit zegt wat over hoe toegankelijk je bent voor andere mensen.

Is je huis megagroot of piepklein?
Bescheiden, simpel of juist opvallend?
Dit zegt wat over op welke manier je ruimte inneemt, bijvoorbeeld in het gezelschap van andere mensen.

Is jouw getekende huis er eentje van grote lijnen? Kris kras, klaar.
Of wilde je achter ramen liefst nog gordijntjes en plantjes tekenen?
Dat zegt wat over of je in grote lijnen denkt of gedetailleerd bezig bent.Lichaam: tijdelijke woning van de ziel


Dit soort informatie wordt o.a. door psychologen en (psycho)therapeuten gebruikt om meer van iemand te weten te komen. Van onze geboorte tot aan onze de dood zit onze ziel een levenlang ‘gevangen’ in een tijdelijke behuizing, ons lichaam. Tot we deze bewoning weer verlaten en opnieuw in een volgend lichaam kunnen incarneren. De ‘huis’symboliek is daarom nog niet zo gek gevonden.
Schilderij 'Uitzicht' (c) Margriet Kraan

Je kunt een stapje verder gaan om meer van iemand te weten te komen door bijv. zijn of haar woninginrichting te laten tekenen of beschrijven. Door te vragen naar mankementen in de woning of naar pluspunten van en voorkeuren voor bepaalde ruimtes.

Hoe iemand iets omschrijft (taalgebruik) of tekent is ook van belang. Zo kunnen vieze of dichte ramen duiden op hoeveel ‘zicht’ iemand heeft op een bepaald onderwerp. Zolders (het hoogste punt van een huis, vergelijkbaar met het 7e chakra) vertellen geregeld wat over iemands spirituele groei. Kelders daarentegen zeggen weer wat over iemands onderbewustzijn. Lekkages gaan vaak over energielekken. Enzovoort.


Niet-dominante hand

Als regressie- en reïncarnatietherapeut gebruik af en toe nog teken- en schrijfopdrachten om informatie te verkrijgen over iemands jeugd of vorige levens.

Ik kan een cliënt een tekening laten maken dat qua onderwerp verband houdt met zijn of haar probleem.
Tekenen gebeurt in zo’n geval met de ‘niet dominante hand’, de hand waarmee gewoonlijk niet geschreven of getekend wordt. Hierdoor ligt de focus op het tekenen zelf – omdat dat meer inspanning kost – en wordt het denken een beetje uitgeschakeld. Informatie uit iemands onderbewustzijn is dan sneller toegankelijk.Huis- en gangenvisualisatie

Reïncarnatietherapeuten kunnen gebruik maken van een heel arsenaal aan methoden en technieken (zie o.a. mijn boek 'Waarom Esther geen Robinson werd') om te werken met informatie uit voorbije levens van cliënten.
Eén van de meest bekende visualisaties is de huis- en of gangenvisualisatie.

Na een lichte ontspanningsoefening wordt aan een cliënt gevraagd zich een landschap voor te stellen. In dat landschap bevindt zich een weggetje dat naar een huis leidt.
Eenmaal in dat huis aangekomen, wordt de suggestie gegeven dat er een gang is waarop veel deuren uitkomen. Een gang met open en dichte deuren, grote en kleine, enz. Afhankelijk van de vraag/probleemstelling van de cliënt kan een kijkje genomen worden achter één van die deuren. De ene keer komt er informatie die puur symbolisch is, de andere keer kan iemand daadwerkelijk in het verleden stappen en rondkijken in een vorig leven. In alle gevallen komt er antwoord op bepaalde vragen of informtie die tot meer inzicht leidt.

Deze zomer zal ik een visualisatie inspreken (MP3) en die via deze websitepagina aanbieden. Op die webpagina staan op dit moment al diverse cd-titels genoemd van visualisaties 'terug naar vorige levens' van collega's.'Boshuis' - schilderij van (c) Margriet Kraan

Kunstenares en edelsmid Margriet Kraan

Aan bovengenoemde huisdingetjes moest ik denken, toen ik laatst weer eens op de website terechtkwam van kunstenares en edelsmid Margriet Kraan.
Een aantal jaar geleden maakte ze voor mij - in opdracht - een gouden sieraad, maar ze schildert ook de prachtigste (symbolische) huizen.

Neem maar eens een kijkje op haar website of op http://margrietkraan.exto.nl/ 
Zelf vind ik het schilderij van het 'Chinese huis' het allermooist ;)

Ook als je van een oud, dierbaar sieraard - dat je bijna niet meer draagt - iets nieuws wil laten maken, ben je bij haar aan het goede adres.

Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer