Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

12 november 2012

Je zal het maar hebben! & vorige levens


 
 
Tv-programma Je zal het maar hebben!


TV programma's

Via Uitzending Gemist bekijk ik tv-programma's op een tijdstip waarop het mij uitkomt, zoals de BNN-programma's 'Je zal het maar zijn' (met Sophie Hilbrand), 'Je zal het maar hebben' (presentator Valerio Zeno) en 'Over mijn lijk' (met Patrick Lodiers).

Dit zijn programma's waarin een grote hoeveelheid ellende over het scherm rolt: gehandicapten, ernstig zieken en bijna stervenden vertellen over hoe het met ze gaat, hoe ze in het leven staan en wat ze van de toekomst of naderende dood verwachten.
Vriendinnen snappen zelden waarom ik hier graag naar kijk, maar beroepsmatig als therapeut vind ik het interessant om te zien hoe mensen omgaan met een handicap, (naderende) ziekte of dood van zichzelf en/of hun naasten.

En al kijkend tel ik mijn eigen zegeningen. Ik ben gezond én gelukkig! Na het zien van zulke programma's begin ik meestal fluitend aan vervelende klussen, gewoon omdat ik die karweitjes in staat ben te doen, want ik word niet gehinderd door ziekte of lichamelijke beperkingen.

Hoe sommige ernstig zieke of zwaar gehandicapte mensen toch van hun dagelijkse leven kunnen genieten, vind ik bewonderenswaardig. Je hebt natuurlijk ook zeurende patiënten, maar die kom je in deze programma's zelden tegen. Ook de betrokkenheid van de presentaroren vind ik prettig. En vragen worden gewoon gesteld, zonder daarover al te moeilijk te doen. Dus: hoe erg is het om dood te gaan? Denk je dat er na de dood iets is? Hoe heb je seks als je in een rolstoel zit? Hoe gek is het om maar één arm of één been te hebben? Hoe wil je je crematie of begrafenis zelf vormgeven?

Wat zegt iemand nog meer? 

Wat ik óók doe tijdens het kijken van die programma's, is heel goed luisteren naar hoe geïnterviewden over hun problemen vertellen.
Probleembeschrijvingen en uitgesproken zinnen die emotioneel zwaar beladen zijn, bevatten zo af en toe verwijzingen naar niet goed afgeronde vorige levens. Niet altijd natuurijk, maar juist die interviews waarin dat voorkomt, vind ik boeiend.

Lipoedeem

Zo vertelde een meisje een keer in 'Je zal het maar hebben' over haar kwaal: een stoornis in de aanmaak van vetweefsel, lipoedeem.
Haar benen, en vooral haar bovenbenen, waren uitzonderlijk dik. Dit in tegenstelling tot de rest van haar lichaam dat normaal geproportioneerd was.

In de omschrijving waar ze precies last van had, vertelde ze o.a. dat het voor haar voelde alsof ze 'een kleilaag op haar benen had zitten'.
In combinatie met wat ze nog meer vertelde over sport en vrijwilligerswerk dat ze deed, zag ik plots de beelden van een vorig leven van haar dat hiermee te maken had: sterven in een drassig moeras.


Moerasgebied


Ik zag beelden voor me van iemand die wegzakte in de modder. Die uit alle macht probeerde uit een moeras te komen door zich aan graspollen op te trekken. Benen die steeds zwaarder werden... een lichaam dat wegzonk in een natte blubberbrij.

Iemand die in zo'n situatie sterft, kan bijvoorbeeld denken 'zolang mijn benen nog zwaar aanvoelen met klei om me heen ... leef ik nog'.
Dat klopte toen, maar nu niet meer.
Sterfsituaties kunnen (onbewust) worden getriggerd als omstandigheden nu erg lijken op omstandigheden uit het verleden.

Reïncarnatietherapie

Jammer, dacht ik, dat het meisje dat geïnterviewd werd niet weet dat reïncarnatietherapie bestaat. Want zo'n vorig leven afronden en beseffen dat 'een kleilaag om je benen' niet nodig is nu om te (over)leven, kan ervoor zorgen dat in haar geval 'onverklaarbaar lipoedeem' vermindert of verdwijnt.

Lees hier eventueel meer over hoe reïncarnatietherapie werkt.

Modderige loopgraven, wo1

Modder in vorige levens - 4 voorbeelden

In mijn praktijk rondde ik vaker vorig levens af van cliënten die eindigden in drassige of modderige omstandigheden:
 
- Een cliënt stierf in een vorig leven waarin hij eilandbewoner was in een soort waddengebied. Hij stierf door verdrinking omdat de vloed sneller opkwam dan hij had ingeschat. Hij zakte langzaam steeds dieper weg in het natte zand van het wad. 

- Cliënten die stierven in een vorig leven als soldaat in modderige loopgraven tijdens het strijdgewoel. Soms liepen gegraven geulen vol met regenwater. Soldaten hielden zo lang mogelijk stand in blubberige omstandigheden, tot bijv. een granaataanval een einde aan hun leven maakten.

- Ik herinner me een cliënte die in een vorig leven een jong meisje was dat verdwaalde. Na van huis te zijn weggelopen, raakte ze de weg kwijt om tenslotte in een veenmoeras mis te stappen en weg te zinken in de modder- en grasmassa.

- En wat te denken van gerechtelijke veroordelingen in vroegere tijden. Een cliënt met verstikkingsangst, herinnerde zich een leven als vrouw. Na een veroordeling werd de vrouw gedwongen een veengebied in te lopen. Zou ze er levend uitkomen, dan was ze geen heks... helaas, ook al was de vrouw geen heks, toch zakte ze na een paar honderd meter lopen weg in het drassige veen. Ze stikte, toen het veen zich boven haar sloot.


Nawerking gedachten

Gedachten die mensen hebben vlak voordat ze sterven, kunnen in een erop volgend leven na- of doorwerken. Zowel goedschiks als kwaadschiks.

- Het meisje met lipoedeem in het tv-programma dacht onbewust nog steeds dat 'zware, kleibenen' in haar huidige leven hoorden bij leven. Maar zware, dikke, moeie benen hoorden bij het laatste dat ze voelde voordat ze opgaf en wegzonk in het moeras, in een ander leven.

- Sterfervaringen in modderige, troosteloze oorlogsloopgraven kunnen nawerken in een volgend leven als onbegrijpelijke, troosteloze gevoelens als het dagenlang blijft regenen.

- Moerasmodder uit vervlogen tijden kan zelfs lichaamsgewicht nú beïnvloeden, zoals nu een onbegrijpelijke hang hebben naar 'modder'vet zijn.


Positieve modderpakking in een wellnesscentrum

Heb je mazzel, dan werkt een vorig leven positief door. Dan koppel je 'in de modder zitten' aan leven in plaats van aan doodgaan en kom je misschien wel 'herboren' uit een rustgevende modderpakking in een wellnesscentrum.

Verder lezen over deze onderwerpen?

Wil je meer lezen over hoe taal en gezondheidsproblemen met elkaar verweven kunnen zijn en hoe je problemen op kunt lossen, lees dan mijn boeken hierover.
Informatie vind je op www.vorigelevens.nl
Het ebook 'Vintage Life' kun je gratis aanvragen in ruil voor je emailadres.

Op dit blog vind je ook andere verhalen waarin taal een rol speelt. Zet het woord 'taal' in de zoekfilter in de rechterkolom en laat je verrassen.


Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl