Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

23 januari 2014

Film 'Birth' met Nicole Kidman - Is een 10-jarige jongen de reïncarnatie van een overleden echtgenoot?

Film 'Birth' over reïncarnatie met Nicole Kidman
Film 'Birth'

Deze film - nog steeds op dvd verkrijgbaar - is uitgebracht in 2004 en speelt zich af in New York City. De regie was in handen van Jonathan Glazer.

Je moet wel van traag acteerwerk, aanzwellende klassieke muziek (Wagner), minutenlange close ups van Nicole Kidman én een vaag einde houden, om deze film optimaal te waarderen en uit te willen kijken. 
Ook al is het al weer jaren geleden dat ik de dvd bekeek, toch maakte het bizarre verhaal en goede acteerwerk van Nicole Kidman indruk op me, ondanks de gekke afloop. De spanningsopbouw is uitmuntend, het einde doet aan als een wat ingezakte soufflé.  

Waar gaat het over?

Tien jaar na de dood van haar man Sean, staat Anna – gespeeld door Nicole Kidman – op het punt om zich te verloven met Joseph. Tijdens hun verlovingsfeest verschijnt plotseling een niet geïnviteerde gast: een 10-jarige jongen die beweert de overleden man van Anna te zijn. Het jongetje, ook Sean genaamd, wil niet hebben dat ‘zijn Anna’ met Joseph gaat trouwen.

Het jongetje Sean met 'zijn' Anna
Anna is geschokt, ze zet de jongen de deur uit. Maar hij blijft terugkomen en volhouden dat hij de reïncarnatie is van Anna's overleden man. 

Is dat werkelijk waar? En als dat niet waar is, hoe is het dan mogelijk dat hij zoveel weet over Anna’s verleden?
Langzaamaan begint Anna hem te geloven, ze raakt (weer?) verliefd op hem.

De scène waarin Anna met de jongen in bad zit werd breed uitgemeten in de pers omdat dit teveel aan pedofilie zou denken, hetgeen niet de bedoeling was van de regisseur.

Filmtrailer

Voor wie van films houdt die over reïncarnatie gaan, een must seeOm een indruk te krijgen, de filmtrailer vind je via deze link: http://www.youtube.com/watch?v=YjG_d3MS_A4

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl