Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

14 mei 2014

Documentaire/film 'Veteranen in therapie' - informatie voor regressietherapeuten die werken met oorlogstrauma's

Oorlogstrauma's en therapie

Nederlandse film over veteranen en oorlogstrauma's

Ik tip hier even een documentaire/film die vast interessant is voor collega-regressie/reïncarnatietherapeuten die werken met cliënten en hun oorlogstrauma's uit een recent of ver verleden: 'Getekend - Veteranen in therapie'.

Veteranenzorg en therapie

Regisseur/journalist Coen Verbraak maakte een film over de professionele veteranenzorg in Nederland. Deze film biedt een kijkje in de wereld van militairen voor wie het werkelijke gevecht soms pas na thuiskomst wordt gevoerd.
Coen Verbraak volgde zes veteranen die behandeld werden voor hun posttraumatische stress-stoornis (PTSS) binnen het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV). Deze zes personen waren nog jongens van 17 tot 22 jaar toen ze als Nederlands militair naar Libanon, Bosnië of Afghanistan werden gestuurd. Eenmaal thuis in Nederland probeerden ze jarenlang om alles te vergeten: beelden van kinderen die doodbloedden, bombardementen, de geur van brandende kerosine, de paniek tijdens mortieraanvallen. Maar overdag in hun gezin en 's nachts in hun dromen woedde de oorlog door.
Tijdens therapiesessies (o.a. tekentherapie) en in openhartige interviews vertellen ze hoe ze zich werkelijk voelden.

Meer informatie over 'Getekend - Veteranen in therapie': www.getekend-film.nl 

Op tv

Update 25-08-2014: De film wordt op tv uitgezonden op zondag 31 augustus 2014 om 20.25 uur op Nederland 2 bij NCRV 2Doc.

Regressie/reïncarnatietherapie en oorlogstrauma's

Ook regressie-en reïncarnatietherapeuten gebruiken tekentherapie bij hun cliënten voor het verwerken van emotionele oorlogstrauma's. In mijn praktijk regressie- en reïncarnatietherapie werk ik veel met oorlogstrauma's: met ouderen die de tweede wereldoorlog nog meemaakten tijdens hun jeugd, en daarvan nu nog steeds last hebben in de vorm van nachtmerries of emotioneel leed, en met cliënten die in hun vorige levens oorlogsslachtoffer waren of 'dader'. Oorlogstrauma's werken lang na, heel lang.

Tegenwoordig zie ik steeds vaker jonge, hoogsensitieve cliënten in mijn praktijk die nog last hebben van traumatische ervaringen (nu in de vorm van nachtmerries en onbegrijpelijke oorlogsbeelden) die te maken hebben met recente vorige levens in oorlogstijd. Het zijn jongeren die in hun meest recente vorige levens stierven tijdens oorlogen in Vietnam en Korea, Bosnische gevechten of het strijdgewoel in Israël/Palestina, en inmiddels opnieuw geboren zijn. 

Verder lezen over oorlogstrauma's en verwerking - boeken - website

Geloof je niet direct in het bestaan van reïncarnatie en vorig levens, maar wil je toch meer lezen over hoe regressie- en reïncarnatietherapeuten werken met oorlogstrauma's? Zie mijn boek: Boek 'Diehards in de war'
Wie weet steken hulpverleners in de veteranenzorg er nog wat van op :).

Ook in het Ankertje 'Reïncarnatietherapie - Lang zullen we leven!' staan twee verhalen die met oorlog te maken hebben. 
In het boek 'Waarom Esther geen Robinson werd' komen ook therapieverhalen uit mijn praktijk voor over oorlogstrauma's, maar dan meer met het accent op de slachtofferkant en concentratiekampervaringen.
Op de website www.vorigelevens.nl vind je een aparte rubriek 'oorlog' (verhalen over hoe oorlogs-vorige levens nawerken in het hier-en-nu en hoe je problemen kunt oplossen). 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl